Preotii au asteptat "Sfanta Lumina" de la Ierusalim pe Aeroportul International Cluj-Napoca VIDEO

 

Mai multi preoti din zone apropiate ale Clujului au asteptat, sambata seara, "Lumina Sfanta", la Aeroportul International Cluj-Napoca, pentru a o duce credinciosilor.

Acestia au ajuns pe Aeroport, in jurul orei 20:30, cand era stabilita aterizarea avionului care transporta Lumina, care insa din cauza conditiilor meteo nefavorabile, avionul a intarziat mai bine de 2 ore si jumatate.

Cu toate acestea, preotii nu si-au pierdut cumpatul si au asteptat darul sfant cu nerabdare: "Venim de la Reghin, si avem rabdare multa pentru ca vom simti o mare bucurie sufleteasca si trupeasca atat noi cat si toti credinciosii nostri. Am ajuns de jumatate de ora pe Aeroport (n.rred. 21:00) Eu am venit ca sa duc "Sfanta Lumina" la toti reghinenii. Deci, la cele 15 biserici si cele 15 parohii pe care le avem in municipiul Reghin. Asa ca, rabdare avem. Credinciosii nostri ne asteapta sa ducem acasa "Sfanta Lumina" si bucuria va fi mult mai mare, pentru ca atunci vom gasi toate bisericile si curtile acestora arhipline", a spus reprezentantul Parohiei "Sfantul Apostol Andrei si Cuviosul Lazar" din municipiul Reghin, Rosca Toader.

De asemenea, au fost si reprezentanti ai Parohiei Viseu de Sus - misionarul Stetco Ioan, din Turda - Protopopul Daniel Crisan, dar si din partea Maramuresului.

"Asteptam Sfanta Lumina cu sufletele pline de lumina si caldura si este cu adevarat un dar pe care toti credinciosii il asteapta. Este o jertfa, un gand, care trebuie sa patrunda in sufletele noastre si sa ne faca mai buni, mai credinciosi si mai iertatori.  Suntem partasii celui mai mare dar in acest moment si sunt sigur ca cei care ne asteapta au rabdare si credinta", a spus reprezentantul Protopopiatului din Turda, Daniel Crisan. 

 

"Sfanta Lumina" a ajuns pe Aeroportul International Cluj-Napoca in jurul orei 23:10, dupa care a fost dusa credinciosilor din Cluj-Napoca si din judet.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook