Preot de la Mănăstirea Floreşti, judecat de Biserică pentru că s-a filmat în ipostaze indecente și le-a trimis unui bărbat


Mitropolia Clujului a pornit cercetarea preotului de la Mănăstirea din Floreşti, care s-a filmat în ipostaze indecente și le-a trimis unui bărbat. 

Chiriac Bărăian a discutat cu un bărbat pe un site de dating și conversația a continuat pe o rețea de socializare, unde preotul a început să îi trimită imagini indecente. Acestea au fost salvate, iar comportamentul indecent al preotului a fost demascat.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a luat act de acuzațiile aduse ierodiaconului Chiriac Bărăian, de la Mănăstirea Florești, …, și, în conformitate cu articolul 88, alin. 29 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, chiriarhul a decis oprirea sus-numitului ierodiacon de la săvârșirea celor sfinte și a dispus cercetarea cazului. De asemenea, pe durata cercetării cazului, ierodiaconul Chiriac Bărăian a fost suspendat din activitatea de la Radio Renașterea”, au precizat reprezentanții Mitropoliei Clujului.

Ierodiaconul Chiriac Bărăian nu mai are voie să oficieze Sfânta Liturghie și nici să apară la radioul Arhiepiscopiei Clujului. ”Nici la Radio Renașterea nu mai are voie. Vă dați seama că acest om le vorbea oamenilor la Radio, despre cum trebuie să se poarte în Postul Mare. Este clar un act de sminteală. Am dat dispoziție ca în Vinerea Mare să vină la mine. Maica stareță de acolo ne-a comunicat că este la Palatca. I-am spus să meargă după el și împreună să vină la mine”, a transmis Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, citat de jurnaliștii de la  foaiatransilvana.ro.

Chiriac Bărăian a fost hirotonit ierodiacon în octombrie 2021

În 2 octombrie 2021, IPS Andrei l-a hirotonit pe Chiriac, în funcția de ierodiacon la Mănăstirea din Florești.

Surse bisericești ne-au declarat că Mitropolitul Clujului este foarte afectat de cele întâmplate, deoarece îl considera pe Chiriac, drept unul dintre viitorii episcopi ai Clujului.

La momentul rânduit din cadrul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a hirotonit întru ierodiacon pe monahul Chiriac Bărăian, pe seama Mănăstirii Florești. Din anul 2015 până în prezent, acesta este redactor și realizator de emisiuni la Radio Renașterea”, se arată în ziarullumina.


Comentarii Facebook