Premiera! Un clujean care fura internet din scara blocului a fost prins in flagrant EXCLUSIV


Un clujean in varsta de 25 de ani a fost cercetat de procurorii DIICOT sub acuzatia de furt informatic, dupa ce s-a racordat ilegal la reteaua de internet a blocului in care locuia.

"A furat mai multe parole, dupa ce a mituit niste baieti de la instalari si schimba parolele pentru a nu fi prins. Am fost sesizati de diversi clienti care nu puteau folosi serviciul oferit de noi si am inceput sa banuim ce se intampla. Se conecta la retea si descarca filme, muzica. Nu e singurul care fura, dar e singurul pe care l-am prins si care a fost cercetat", a declarat un oficial RDS Cluj.

Adrian Baban a fost prins in flagrant de angajatii companiei in 16 iunie 2011, in urma unor controale incrucisate. Tanarul a realizat o legatura ingenioasa la "in patul de cablu al unui bloc de pe Aurel Vlaicu, unde locuia, a facut o mufa care sa nu se vada si a tras un cablu mascat pana in locuinta lui", a mai spus sursa citata.

Procurorii DIICOT arata intr-un raspuns trimis RDS ca Adrian Baban a folosit parolele a patru clienti si s-a conectat gratuit la internet pe durata intregului an 2011. "Cu ocazia audierii, invinuitul a recunoscut comiterea faptei, aratand ca ar fi primit de la o persoana neidentificata 'Zaharia' o lista cu mai multe adrese (user) de conectare la reteaua de internet a societatii RDS&RCS precum si parolele de acces, iar in perioada sus mentionata, a accesat fara drept sistemul informatic al acestei societati pentru a beneficia de serviciile de internet ale acesteia", precizeaza procurorii DIICOT Cluj.

Clujeanul a scapat numai cu o amenda de 500 de lei si a fost scos de sub urmarire penal dupa ce si-a recunoscut fapta. Procurorii clujeni au afirmat ca Adrian Baban nu are antecedente penale si a demonstrat ca "are capacitatea sa-si indrepte conduita".

 

Cazul reprezinta o premiera, fiind primul roman cercetat si sanctionat pentru furt de internet, precizeaza reprezentantii companiei prejudiciate.

 

Tanarul a refuzat sa comenteze aceste acuzatii.

Comentarii Facebook