Miercuri 24 Aprilie

Premiera medicala la Cluj! Un barbat care a primit in 2004 o inima noua, primeste acum si un rinichi- VIDEO


Un barbat, in varsta de 41 de ani, este operat astazi de medicii de la Institutul de Urologie din Cluj, care ii vor transplanta un rinichi. Interventia este in premiera pentru ca barbatul a suferit in 2004 si un transplant de inima.

Profesorul Mihai Lucan, directorul Institutului, si cel care conduce operatie, a declarat pentru Stiri de Cluj ca "interventia este dificila pentru ca vorbim despre un barbat care a primit o inima noua si care este mai sensibil din acest motiv. Operatia trebuie sa fie rapida si recuperarea dupa va fi mai grea".

Pacientul de acum a fost supus unei operatii de transplant de inima in 2004, la Targu Mures. El a urmat un riguros tratament medicamentos si, din aceasta cauza, i-au fost afectati rinichii. "Un procent de 11% dintre cei care sunt supusi unui  transplant de inima ajung sa aiba probleme si cu rinichii si sa ajunga la dializa", a mai completat Mihai Lucan.

Kovacs Janos a trebuit sa faca dializa din 2009 si viata lui s-a schimbat radical. El are o fata de 17 ani si un baiat de 14 ani si nu avea de la cine sa primeasca un rinichi, care sa ii salveze viata, asa ca cea care s-a oferit a fost mama lui.

"Sunt total increzator in sansele mele. Mama mea, care are 63 de ani, mi-a donat un rinichi pentru ca este compatibila cu mine. Sper sa ma fac bine si sa pot sa imi duc fiul la pescuit in Ungaria asa cum i-am promis", a povestit Kovacs Janos.

Operatia de transplant urmeaza sa inceapa in jurul orei 12.30 si reprezinta o premiera nationala si pentru Europa de Est.

Comentarii Facebook