Miercuri 28 Septembrie

Ordonanța Militară nr. 4 introduce sancțiuni mai dure pentru cei care nu respecta izolarea

Ministrul de Interne, Marcel Vela,  a anunțat duminică seară Ordonanța Militară nr. 4, care vine cu noi prevederi pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Printre noile prevederi incluse în ordonanță se numără și sancțiunile mai dure pentru cei care încalca măsurile de izolare la domiciliu sau carantină.

Aceștia vor fi sancționați contravențional, va trebui sa repete ciclul de carantină și vor fi obligați sa suporte costurile carantinarii din propriile buzunare.

"Art.3 - (1) Persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

(2) Persoanele care nu respectă condițiile izolării la domiciliu și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

(3) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare

în Monitorul Oficial al României, Partea I.", se arată în Ordonanța Militară nr. 4.
Comentarii Facebook