Prefectura Cluj îi primește pe cei din HoReCa să discute, dacă se repetă ”schema” deschidem pentru 4 zile


Andy Daiszler, un organizator de evenimente din Cluj-Napoca, a primit un răspuns de la Prefectura Cluj, după ce a cerut consultarea celor din HoReCa și a organizatorilor de evenimente când se mai iau decizii care privesc industria. 

Dincolo de faptul că nu vom putea lua parte la ședințele CJSU de la nivelul Clujului din rațiuni care țin de un canal de WhatsApp pe care se desfășoară acestea și unde înțeleg că se trimit și documente sensibile (și limbajul tipic de lemn prin care mi-au fost explicate aceste lucruri), apreciez deschiderea autorităților de a adresa totuși o invitație unor reprezentanți din zona de HoReCa și Cultură ori de câte ori se analizează și decid lucruri cu impact pentru cele două sectoare (care în HG-ul stării de alertă sunt luate la pachet). Și am de gând să răspund cu aceeași deschidere pe mai departe. 

De altfel, aceste lucruri mi-au fost explicate și personal în cadrul unei discuții la care am fost invitat luni de către doamna subprefect.

Așa se face că, la inițiativa mea și cu acceptul Prefecturii, am făcut o listă pe care îi rog pe toți cei care vor să participe la discuții să se înscrie, iar săptămâna viitoare vom extrage două persoane ale căror date vor fi transmise mai departe împreună cu datele mele Prefecturii, numărul reprezentanților invitați fiind limitat la 3”, a scrie Daiszler. 

Acesta se va ocupa de selectarea a încă doi oameni pentru a participa miercurea, 24 februarie, la discuții. 

Decizia Prefecturii Cluj este una civilizată, dar numai de PR.

În prezent, conform legii, dacă incidența cazurilor scade sub 3 la mie trebuie să redeschidă localurile, iar dacă revine rapid trebuie să le reînchidă.

Cel mai util este ca patronii de localuri care nu au si terase să nu mai cheme oamenii din șomaj tehnic la ”prima adiere” și să aștepte până când scade serios incidența. 


Comentarii Facebook