Prefectul Clujului susține campania „Vinerea Verde”. S-a dus cu autobuzul la birou


Prefectului județului Cluj, Tasnádi István-Szilárd, a ales să se deplaseze că autobuzul până la birou, în mohorâta zi de vineri, susținând campania lansată de Ministerul Mediului „Vinerea Verde”.

În această dimineață, domnul prefect Tasnádi István-Szilárd a ales să se deplaseze la birou folosind transportul în comun pentru a susține campania “Vinerea Verde”, și pentru a încuraja populația clujeană să folosească mijloacele de transport alternative, reușind astfel împreună, să reducem poluare din oraș. Mijloacele de transport care utilizează combustibili fosili poluează aerul, crescând riscul cetățenilor de a dezvolta diferite afecțiuni medicale. Un mediu mai curat crește calitatea vieții, cu un viitor mai verde și mai sănătos! Schimbarea se poate face treptat dar sigur, dacă avem dorință și determinare”, scrie Instituția Prefectului Cluj, pe Facebook.

p1.jpg

p2.jpg

p3.jpg

Și premierul României, Florin Cîțu, a ales să circule „verde” astăzi. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu el, plimbându-se pe străzile Bucureștiului.

Merg frecvent pe jos sau cu metroul și îmi place campania lansată de ministerul Mediului. „Vinerea Verde” este programul național prin care ne propunem ca în fiecare zi de vineri a săptămânii să spunem „STOP! Azi mașina stă pe loc!”. Vă încurajez să optați pentru mijloace de transport alternative (biciclete, transportul în comun, mersul pe jos), iar autoritățile locale să facă trecerea spre o logistică urbană cu emisii scăzute sau cât mai aproape de ZERO”, a transmis acesta.

c3.jpg

c1.jpg

c2.jpg


Comentarii Facebook