Declarație pe proprie răspundere online 2021. În ce condiții este permisă deplasarea după ora 22:00 și ce trebuie să conțină declarația?


Declarație pe proprie răspundere online 2021. Potrivit unei hotărâri de Guvern, începând de luni, este interzisă circulația pe timpul nopții între orele 22:00 și 05:00. Cu toate acestea există și unele cazuri în care deplasarea se poate face pe timp de noapte, însă aceasta trebuie justificată printr-o declarație pe propria răspundere sau printr-o legitimație sau adeverință de la muncă. Partea bună este că, acum aceasta poate fi completată și electronic, însă semnătura de pe ea trebuie să fie de mână.

Declarație pe proprie răspundere online 2021. În ce condiții este permisă deplasarea după ora 22:00

Începând cu data de 14 martie, starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. În acest interval, cei care vor să se deplaseze noaptea vor fi nevoiți să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere. Acum, Serviciul de Telecomunicații Speciale le oferă acestora posibilitatea de a completa o astfel de declarație online.

Tot ce trebuie să facă aceste persoane este să acceseze site-ul formular.sts.ro și să completeze formularul. Cu toate acestea, acest formular trebuie să aibă semnătura olografă (de mână) a celui care o completează. Așadar, tot este nevoie ca aceste declarații să fie tipărite pentru a fi semnate.

Declarație pe proprie răspundere online 2021. Poți părăsi locuința după ora 22:00 în anumite cazuri

Această măsură a HG 935/2020 a fost publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare de luni. Potrivit Hotărârii de Guvern, se poate părăsi locuința în intervalul 22:00 – 05:00 doar în următoarele cazuri:

-deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

-deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

-deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

-deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Așadar, persoanele care circulă noaptea vor trebui să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere, o adeverință de la angajator sau o legitimație de serviciu. Dacă nu aveți o declarație tipărită, puteți scrie una de mână care să conțină toate informațiile din modelul oficial.

Declarație pe proprie răspundere online 2021. Ce spune Cîțu despre modificarea restricțiilor

Premierul României a vorbit despre prelungirea restricțiilor de circulație pe timpul nopții. Florin Cîțu spune că decizia de prelungire a fost luată împreună cu specialiștii după modelul alte state membre ale Uniunii Europene. Premierul este de părere că măsura este necesară deoarece unii români au ignorat regulile instituite în iarnă.

Ne-am uitat la ce fac alte țări, printre primele măsuri asta a fost. Este o măsură folosită cu succes în alte țări. Nu toată lumea a respectat recomandările din iarnă, de aceea trebuie să impunem această restricție , este o restricție minoră în viziunea mea”, a explicat Florin Cîțu.


Comentarii Facebook