Prefectul Clujului susține că rezidenţii și-au primit bursele

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, anunță că prin Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 167/2014 au fost acordate bursele de rezident, începând cu 01.01.2014.

 

În judeţul Cluj numărul de beneficiari ai bursei pentru luna ianuarie 2014 este de 1491 rezidenţi. Valoarea totală a acestor burse pentru luna ianuarie, pentru judeţul Cluj, este de 962.612 lei.

 

Fondurile alocate prin Direcţia de Sănătate Publică (400.428 lei – pentru 626 rezidenţi) sunt numai pentru cei încadraţi în spitalele din subordinea autorităţilor publice locale (consiliul judeţean şi consiliile locale), fonduri virate deja în conturile spitalelor şi mai departe în conturile rezidenţilor”, precizează prefectul.

 

Pentru rezidenţii încadraţi în unităţile sanitare subordonate Ministerului Sănătăţii, respectiv 865 de rezidenţi, fondurile necesare au fost alocate direct acestor instituţii de către Ministerul Sănătăţii şi deja virate întegral în conturile celor în drept.

 

Până azi, 5 martie 2014, toţi rezidenţii au primit în conturile personale cuantumul burselor aferent lunii ianuarie 2014”, a mai spus Gheorghe Vușcan.

 

Medicii rezidenţi din Cluj ies în stradă! Hitler este furios de anunțul lor - VIDEO PARODIE

 

Unul dintre reprezentanții medicilor rezidenți, Paul Turcoman, a declarat că a fost anunțat de mai mulți colegi că bursele au fost primite. ”Voi verifica și eu acest lucru. Am discutat și cu domnul prefect și mi-a transmis că bursele au fost virate”, a spus Turcoman.

 

El a precizat că protestul medicilor rezidenți de joi, 6 martie, nu se va anula, pentru că mai ”sunt unele probleme care trebuie evidențiate”.

Comentarii Facebook