Miercuri 24 Aprilie

Precizari IPJ despre tratamentul pe care il face Calin Stoia la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj VIDEO


IPJ Cluj a facut unele precizari in urma scandalului iscat de imaginile in care Calin Stoia, arestat in dosarul Sorin Apostu, apare iesind de la un bazin de tratament de la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj.

"Urmare aparitiei in mass-media a unor articole de presa referitoare la efectuarea unor tratamente medicale de specialitate de catre o persoana arestata preventiv in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Cluj, pentru corecta informare a opiniei publice facem urmatoarele precizari:

In urma cu 10 zile, arestatul preventiv S. Calin a solicitat efectuarea unui consult medical, medicul unitatii recomandand efectuarea de investigatii medicale de specialitate. Aceasta solicitare a fost adusa la cunostinta procurorului sef al DNA care si-a dat acordul pentru efectuarea de investigatii de specialitate.

Urmare efectuarii acestor investigatii, medicii specialisti au recomandat efectuarea unor proceduri medicale si fizioterapie in baza unui grafic de tratament. Seful Centrului de Retinere si Arestare Preventiva Cluj a verificat daca in sistemul penitenciar din tara exista posibilitatea efectuarii tratamentului prescris persoanei arestate preventiv, insa nu a fost identificata nici o locatiei in acest sens.

In aceste conditii, arestatul preventiv este escortat zilnic la Spitalul Clinic de Recuperare din municipiul Cluj-Napoca si supravegheat in permanenta de catre un politist din cadrul Centrului de Retinere si Arestare Preventiva in tinuta civila, pe toata durata desfasurarii tratamentului.

Precizam ca dreptul la asistenta medicala este un drept garantat tuturor persoanelor private de libertate.

Referitor la afirmatia confoprm careia unele persoane arestate beneficiaza de tratament preferential, facem precizarea ca toate persoanele care se afla in  Centrul de Retinere si Arestare Preventiva beneficiaza de aceleasi drepturi si obligatii conform reglementarilor legale in vigoare", se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Cluj.

 

Vezi mai jos imaginile cu Calin Stoia iesind de la tratament...

Calin Stoia, arestat in dosarul Apostu, merge zilnic la bazin! STIRI de CLUJ prezinta dovada VIDEO

Comentarii Facebook