Pompierii au făcut demonstraţii de ziua lor, în Piaţa Unirii FOTO / VIDEO

 

Ziua Pompierilor este sărbătorită în fiecare an la data de 13 septembrie. Cu această ocazie, la Cluj-Napoca, în Piaţa Unirii, au avut loc o serie de demonstraţii în centrul Clujului.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea expoziţiei tehnice de intervenţie, un punct de informare preventivă, dar şi poligonul “micului pompier”, unde cei mai încântaţi au fost copiii.

"Vreau să le urez "La mulţi ani!" tuturor oamenilor mei. Să rămână aceeaşi oameni dedicaţi profesiei", a spus generalul de brigada Vasile Somlea, seful ISU Cluj.

 



La eveniment au fost prezenţi numeroşi clujeni care au venit să admire autospecialele de intervenţie, dar şi primarul Emil Boc. 

"E o zi pe care cu toţii o avem în amintire ca fiind Ziua Pompierilor, o zi în care ne amintim şi în acelaşi timp le mulţumim acelora care îşi pun viaţa în pericol să ne salveze vieţile noastre. Pentru aceasta merită tot respectul şi aprecierea noastră", a spus Emil Boc.

 

 

Ziua Pompierilor e sărbătorită anual în 13 septembrie după ce pompierii bucureşteni conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au reuşit să opună rezistenţă armatei otomane venite să înăbuşe Revoluţia Română de la 1848. Bătălia a fost purtată pe Dealul Spirii, de Compania de Pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook