Politistul umilit de un sef din Politia Cluj este din nou verificat disciplinar pentru ca nu a anuntat ca se insoara

 

Politistul clujean, umilit in trafic de catre comisarul-sef Cristian Pintea, este din nou victima unui abuz al conducerii IPJ Cluj. Acum a fost trimis in fata comisiei disciplinare pentru ca nu a anuntat ca se insoara. Nunta a avut loc in 2009.

 

Initial, agentul Sergiu Todea de la Politia Rutiera Cluj-Napoca a fost sanctionat disciplinar pentru ca a avut curajul sa il opreasca in trafic pe comisarul-sef Cristian Pintea, prim-adjunctul sefului IPJ Cluj, care nu a acordat prioritate unui pieton angajat in traversarea strazii pe trecerea de pietoni. Despre acest caz, stiridecluj.ro a scris AICI.

In urma cu cateva zile, pentru ca a avut curaj sa vorbeasca cu presa si sa atace decizia de sanctionare in instanta, agentul Todea a fost din nou investigat de catre o comisie de disciplina. Sefii ii cer explicatii politistului pentru ca, atentie, in anul 2009 s-a casatorit si nu a raportat acest lucru catre IPJ Cluj. Doar in timpul Securitatii, ofiterii acestei institutii erau obligati sa anunte ca se casatoresc astfel incat viitoarele sotii sa fie "verificate informativ". Agentului Todea i se reproseaza acum ca nu a respectat o dispozitie a sefului IPJ Cluj, prin care toti politistii care se casatoresc trebuie sa anunte acest lucru in scris.

Un alt capitol vizat, pe care inspectorii de disciplina au reusit sa il gaseasca in trecutul agentului de politie, se refera la faptul ca acesta nu a completat in anul 2009, declaratia de avere cu venitul sotiei.

Agentul Todea a declarat ca a fost instiintat despre noua ancheta disciplinara si ca urmeaza in perioada urmatoare sa se prezinte in fata comisiei.


Trimis pentru verificari psihiatrice



Agentul Todea a devenit tinta razbunarii sefilor. El a avut curaj sa atace la Tribunalul Cluj prima sanctiune disciplinara, primind "mustrare scrisa" pentru comportament inadecvat in societatea. La scurt timp dupa ce l-a oprit in trafic pe comisarul-sef Pintea, acesta l-a trimis intr-o misiune pe agentul Todea si i-a intocmit o plangere, mentionand ca a avut un comportament imoral.

Surse din cadrul IPJ Cluj, care il sustin pe agentul Todea, precizeaza ca politistul si-a informat seful direct cu privire la faptul ca este "tracasat" de atatea verificari. "Urmarea este tipica pentru Romania. Seful sau, comisarul Goia a intocmit un raport inaintat chestorului Ioan Pacurar. In urma acestui raport, Pacurar a dispus ca agentului sa ii fie retras armamentul si sa fie testat psihologic. Dupa ce a fost testat timp de o saptamina, psihologul nu a vrut sa ii spuna rezultatul pana nu vine la serviciu chestorul Pacurar", spune un politist cu functie de conducere, satul de atatea mizerii care i se intampla cu agentul Todea.

Cazul agentului Todea este similar cu cel al agentului Sever Legian, de la Sectia 1 de Politie Cluj Napoca, care dupa ce a fost victima unei infractiuni de ultraj, s-a dorit a fi scos nebun de catre sefii IPJ Cluj. Agentul Legian a fost trimis de mai multe ori la testari psihiatrice, iar s-a transferat la Politia Transporturi pentru a scapa de presiunile la care a fost supus.

Comentarii Facebook