Politist umilit de un sef din Politia Cluj! Agentul si-a oprit in trafic superiorul care conducea cu viteza un BMW Seria 5


Un politist din Cluj-Napoca a resimtit pe pielea lui ce inseamna ca iti opresti un superior in trafic pentru ca a incalcat limita de viteza. Incidentul s-a produs pe Calea Manastur, pe trecerea de pietoni de langa benzinaria LuKoil.

Comisarul sef Cristian Pintea, prim-adjunctul IPJ Cluj, conducea cu viteza un autoturism BMW Seria 5 si nu a acordat prioritate clujenilor care treceau pe trecerea de pietoni fiind oprit in trafic de agentul Sergiu Todea.

"Mergea pe banda a doua, cu viteza excesiva un autoturism marca BMW Seria 5 de culoare neagra, al carui sofer nu a schitat nici macar un gest de franare pentru a observa daca pe trecerea de pietoni se afla cineva. Asta, in conditiile in care o autoutilitara era oprita pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton", a descris agentul Todea scena de la fata locului.

BMW - ul a fost urmarit de un echipaj de politie si ajuns din urma. "De ce sa opresc?", le-a spus comisarul Pintea agentilor. "Pentru ca ati incalcat o regula de circulatie", i-a spus Sergiu Todea.

Agentul Todea a mai povestit ca superiorul lui i-a raspuns nepoliticos si i-a aratat parbrizul BMW -ului, unde era o legitimatie de politist. "A continuat pe un ton nepoliticos sa afirme ca dansul nu a vazut niciun pieton. Este evident si logic ca nu a avut cum sa vada pietonul din cauza vitezei excesive. I-am solicitat sa-mi declare datele si m-am indreptat spre autoturism, sa-mi iau agenda pentru a le nota. Atunci mi-a aratat pe geam o legitimatie de politist, dar fara sa-si decline gradul sau functia sau sa-si spuna numele", a spus agentul.

Comisarul sef Cristian Pintea este acuzat ca a facut presiuni si i-a sunat chiar si pe sefii IPJ Cluj pentru a scapa de amenda.

"M-a intrebat daca stiu cine este dansul, moment in care si-a declinat calitatea de comisar sef Pintea Cristian, adjunctul sefului IPJ Cluj. I-am raspuns ca imi pare rau, dar nu il cunosc, dupa cum de altfel nici colegii meu nu il cunosteau", mai spune agentul Todea.

Un politist de la Politia Rutiera a fost chemat la locul incidentului si l-a scos basma curata pe Pintea, in timp ce agentul Todea a fost pus sa scrie rapoarte. Acesta a mai relatat un alt incident care s-a intamplat cateva zile mai tarziu, cand a fost trimis intr-o razie a Politiei Rutiere, la care a aparut si comisarul sef Pintea, care l-a apostrofat: "M-a intrebat, pe un ton apasat, daca il cunosc. Se referea la incidentul din trafic. I-am raspuns ca il cunosc, dupa care m-a intrebat ce-i cu atitudinea asta. Apoi a ridicat tonul la mine si mi-a spus ce atitudine am avut si cum imi permit sa-l iau la rost".

In cele din urma, agentul Todea a fost deferit unei comisii de disciplina, fiind acuzat ca a avut un comportament nepotrivit in societate, dar cererea de sanctionare nu a fost aprobata.

In apararea agentului a sarit sindicatul, care i-a pus la dipozitie un avocat.

Comisarul sef Cristian Pintea a declarat ca agentul Todea este cel care a facut scandal: "Pietonul nu era pe sensul meu de mers. Era pe celalalt sens de mers. Apoi m-au urmarit jumatate din oras. I-am spus cine sunt si apoi l-am intrebat de ce face tot acest circ. Agentul Todea mi-a reprosat ca am aceeasi atitudine cu a majoritatii soferilor pe care ii opreste. Nu mi-a placut acest lucru si, desi puteam sa ii fac raport si sa il san ctionez pentru ca sunt seful lui ierarhic, nu am facut acest lucru".

Intreg incidentul a fost filmat de camerele video de pe masina de politie, dar reprezentantii IPJ Cluj refuza sa le faca publice.

Comentarii Facebook