Polițistul Radu Răcan a ajuns pe mâna Parchetului

 

Polițistul acuzat de un șofer de 78 de ani de brutalitate va fi cercetat de procurorii clujeni din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

 

Șefii agentului Radu Răcan au sesizat Parchetul, după ce Sandu Nagy a povestit cum i-a pus cătușele Radu Răcan după ce a fost oprit în trafic pentru că ar fi depășit viteza regulamentară, iar soției sale i-a aplicat o lovitură. ”Întrucât aţi sesizat comiterea unei infracţiuni de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 Cod Penal, de către poliţişti care sunt organe de cercetare a poliţiei judiciare, plângerea dvs a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj”, i-au explicat șefii IPJ Cluj pensionarului.

 

Sandu Nagy susține că în 8 septembrie, în timp ce se deplasa cu soția de la Cluj-Napoca spre Gherla, a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție. El a coborât din mașină pentru a vedea de ce a fost oprit, iar agentul Radu Răcan l-a acuzat că nu respectă legislația care prevede să aștepte în autoturism. ”Pentru că soarele bătea din faţă, am coborât din maşina mea şi atunci a început tot scandalul”, relatează Sandu Nagy. ”Mi-a sucit mâinile la spate și m-a izbit cu putere de mașină. El striga la celălalt: ”Adu, mă, cătușele să-l arestăm și să-l ducem la noi”. M-au aruncat pe bancheta din spate a mașinii de poliție și am fost dus la secția de poliție”, a mai relatat pensionarul.

 

Soţia lui Nagy, Claudia Nagy, a fost și ea lovită. ”I-am rugat să nu îl brutalizeze, dar un agent m-a tras de păr, m-a lovit în zona spatelui şi mi-a spart buza cu cotul în două locuri. A dat intenţionat”, spune femeia, amendată cu suma de 6.500 de lei pentru că ”a împiedicat organele de poliţie să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu privind legitimarea şi conducerea la sediul poliţiei a unei persoane, şi a refuzat să dea relaţii pentru stabilirea identităţii sale”, a spus femeia.

 

Vezi AICI imagini video de la incident.

 

Sandu Nagy a fost încătușat și dus ca un infractor la secție.

 

Medicii le-au acordat trei zile de îngrijiri medicale pentru traumele suferite. Polițistul Radu Răcan a refuzat să comenteze cele întâmplate.

 

După ce Știri de Cluj a publicat cazul celor doi bătrâni, în 18 septembrie, un alt clujean l-a acuzat pe Radu Răcan se agresiune. Citește mai jos cazul.

 

Radu Răcan de la Poliția Rutieră Cluj e acuzat că a bătut un om la Beliș: ”Îl purta prin sat încătușat, ca pe un criminal!”

Comentarii Facebook