Radu Răcan de la Poliția Rutieră Cluj e acuzat că a bătut un om la Beliș: ”Îl purta prin sat încătușat, ca pe un criminal!”

 

O familie din comuna Beliș, sat Poiana Horea, îl acuză pe polițistul de la Poliția Rutieră Cluj, Radu Răcan, de violență excesivă. 

 

Răcan este acuzat că, în 2008, când lucra la postul de poliția Beliș, l-a rupt în bătaie pe Ioan Oneț, după ce acesta fusese implicat într-o altercație. Părinții tânărului, care avea atunci 27 de ani, relatează în plângerea depusă la Poliția Huedin că polițistul l-a încătușat, bătut, și plimbat prin sat pentru a-l vedea toată lumea. 

 

Era foarte speriat și traumatizat psihic pentru că îl purtase încătușat prin sat arătându-l la anumite persoane, în bătaie de joc, ca pe un criminal. (...) I-am ridicat tricoul și am constatat că îl bătuse foarte rău. Era umflat la cap, spate și brate, cu vânătăi innegrite. I-am rugat să îi dea cătușele jos, însă au refuzat, l-au băgat iarăși în duba de jandarmi”, au scris în plîngerea depusă la Poliția Huedin părinții victimei. 

 

Aceștia și-au retras plângere, speriați de amenințările venite din partea persoanelor cu influență din zona Huedin, ne-a spus fratele victimei, Nicolae Oneț.

 

Acesta a citit ultimele ”aventuri” ale agetului Radu Răcan, care le-a pus cătușele unor pensionari, de 80 de ani, pe drumul Cluj-Napoca - Huedin și fusese acuzat că a lovit o femeie. Citiți AICI detaliile. Daniel Oneț ne-a relatat ce s-a întâmplat în 2008.

 

Probabil că fratele meu a avut ceva treabă cu o persoană din localitate și acela a chemat poliția. Era de serviciu Radu Răcan. Când a ajuns la fratele meu l-a întrebat că de ce s-a legat de om. Imediat polițistul a chemat doi jandarmi și au venit. L-au prins pe fratele meu, l-au pus jos pe burtă, i-a pus Radu cătușele și l-au băgat în mașină, pe bancheta din spate. Radu, polițistul, s-a pus lângă el și un jandarm. Mașina jandarmeriei a fost în fața mașinii de poliție, ca să meargă la secție. Nu a mers cu el la secție, ca să îi dea amendă, ci l-a plimbat prin sat în așa fel ca să îl poată bate. Atâta l-au bătut, de vă spun sincer că numai cu frânghiile se mai putea ridica din pat. 

 

Am sunat părinții la Huedin, întâmplarea a fost în comuna Beliș, Poiana Horea. Le-am spus că l-au luat pe fratele meu la ora 13.00 și părinții au ajuns la 16.30. Cum au intrat în localitate mașina poliției era oprită în drum, între Poiana Horea și Beliș. L-au văzut pe fratele meu proptit de mașină și s-au panicat. Fratele meu a strigat ”Haideți și salvați-mă că m-au omorât!”. Când au ajuns la el nu l-au mai cunoscut, era vânăt și bătut ca un șarpe. De abia se mai putea ține în picioare. Jandarmul i-a spus lui Radu Răcan să nu îl mai lovească. 

 

Părinții l-au dus cu mașina la spital. L-au pus în perfuzii, dar Radu a intervenit prin cineva și i-au dat numai trei zile de spitalizare și l-au trimis acasă, că nu e grav. De abia s-a putut ridica din cauza loviturilor la coloană.

 

I-am făcut plângere, dar a trebuit să o retragem pentru că am primit tot felul de amenințări. Taică-meu era pădurar și ca să nu îi facă probleme și-a retras plângerea. Din cazul ăla s-a îmbolnăvit și taică-meu și a murit din întâmplarea aia. 

 

Pe Răcan l-au mutat la Mărișel și apoi la Cluj. L-au sprijinit de la Huedin, dar nu mai sunt în serviciu, cei care au fost implicați în furturile din păduri. Nu știu pe cine mai are la Cluj, dar am văzut cazul cu cei doi pensionari și imediat m-am gândit la fratele meu. Și să fie criminal, dar are o pedeapsă și trebuie dus la secție”, Nicolae Oneț, fratele victimei agentului Radu Răcan.

 

Ioan Oneț a fost și amendat atunci cu 300 de lei, dar numai după ce fusese bătut câteva ore, au mai relatat părinții bărbatului în plângerea de la Poliția Huedin. 

 

Menționăm că în timp ce îl bătea așa rău acest agent de poliție cu agresivitate ieșită din comun, cei doi jandarmi i-au cerut să nu-l mai bată că-l omoară, dar fără rezultat. Ca martori în viitorul proces vor fi chemați acești doi jandarmi pe nume Dl. Fărcaș și dl. Pavel, care au văzut întreaga scenă”, se mai arată în plângerea de la Poliția Huedin.

 

 

După toată această aventură, polițistul Radu Răcan a fost promovat și transferat la Cluj, unde lucrează în cadrul Poliției Rutiere. 

 

El a fost reclamat pentru acte de violență de doi pensionari din Cluj, pentru un incident petrecut la începutul lunii septembrie. Un șofer de 78 de ani povestește că a trecut prin clipe de coșmar pe drumul Cluj - Dej, după ce a fost oprit de poliție pe marginea drumului. 

 

Bărbatul susține că a coborât pentru a întreba de ce a fost oprit, dar s-a trezit cu cătușe, lovit și agresat, sub ochii soției, care a fost și ea lovită.

 

RUȘINE! Doi polițiști din Cluj au BĂTUT doi bătrâni! Șoferului de 78 de ani i-au pus cătușele - FOTO

 

Agentul Radu Răcan, de la Poliția Rutieră Cluj, susține că a fost lovit de soția șoferului de 78 de ani - VIDEO

Comentarii Facebook