Politistul clujean umilit de seful sau in trafic: "Daca stiam cine e ne-am fi facut ca nu il observam. Am probleme ca am aplicat legea" EXCLUSIV


Stiri de Cluj prezinta in intregime declaratia data de agentul Sergiu Todea in plangerea depusa la Tribunalul Cluj, prin care solicita anularea sanctiunii cu mustrare scrisa.

Agentul a fost sanctionat pentru ca ar fi avut un comportament nepotrivit in societate, fiind reclamat chiar de comisarul sef Cristian Pintea, cel pe care l-a surprins in 30 august 2010, in jurul orei 12.50, conducand cu viteza mare pe Calea Manastur.

Agentul Todea crede ca plangerea depusa de superiorul sau reprezinta un act de razbunare si cere anularea sanctiunii.

In actiunea din instanta, politistul explica cu lux de amenunte ce s-a intamplata in ziua de 30 august 2010. "La un moment dat, in trafic pe sensul opus format din doua benzi, am observat pe banda I, la una din trecerile de pietoni, o autoutilitara care se apropie de trecere si opreste pentru a traversa un barbat, iar pe banda a doua, cu viteza excesiva, s-a apropiat un autoturism marca BMW seria 5 de culoare neagra, care nu a schitat nici macar un gest de franare pentru a observa daca pe trecerea de pietoni nu se afla cineva.

Pietonul aflat in fata autoutilitarei, observand din pozitia in care se afla viteza cu care se deplasa autoturismul BMW, pentru a nu se pune in pericol s-a oprit in fata autoutilitarei pana a trecut BMW -ul, dupa care si-a continuat deplasarea, gestul fiind observat de colegii mei, motiv pentru care am pornit semnalele luminoase si am intors autoturismul pornind in urmarirea BMW -ului pe care l-am ajuns pe podul care trece peste strada Primaverii si fiind in paralel cu acesta colegul meu Ag. pr. Dordai Nicolae, a facut un semn regulamentar conducatorului autoturismului sa opreasca pe partea dreapta la terminarea podului", a scris agentul Sergiu Todea in plangere.

Acesta mentioneaza in declaratie (foto 2) si ca a ajuns sa regrete gestul lui de a aplica legea. "Din pacate, nici unul dintre noi nu cunosteam identitatea conducatorului auto, pentru ca, daca l-am fi cunoscut oricare dintre colegi, poate ne-am fi facut ca nu il observam, decat sa ajung subsemnatul-reclamant sa am probleme fiindca am aplicat legea tuturor participantilor la trafic, nediscretionar", a scris Todea.

 

Citeste si ce a declarat comisarul Cristian Pintea...

Politist umilit de un sef din Politia Cluj! Agentul si-a oprit in trafic superiorul care conducea cu viteza un BMW Seria 5

Comentarii Facebook