Cum poti ajunge sa studiezi in Marea Britanie! Detalii la RIUF 2011 Cluj VIDEO


Studentii romani pot ajunge sa studieze la universitatile din Marea Britanie, unde guvernul a deschis o linie de creditare pentru plata studiilor.

"Principala cerinta pentru studentii romani este ca trebuie sa aiba o medie de peste 8 la Bacalaureat si cerem si un test de limba engleza. Taxele la universitatile din Marea Britanie cresc din luna septembrie 2012. Acum se poate taxa o suma maxima de 9.000 de lire sterline pe an. Universitatea noastra, Worcester, taxeaza cu 8.100 de lire pe an, da vestea buna este ca studentii romani, fiind cetateni UE, pot aplica pentru o linie de cretitare scolara de la guvernul britanic care acopera intreaga taxa anuala. Ideea este ca ei returneaza imprumutul numai dupa ce castiga 21.000 de mii de lire pe an.

Majoritatea studentilor de la Universitatea Worcester lucreaza cu jumatate de norma pentru a-si suplimenta veniturile. Universitatea noastra a introdus si o schema noua de burse, dar inca detaliile nu au fost publicate", a explicat Clare Pattinson, reprezentata Universitatii Worcester.

 

Peste 30% dintre tinerii care au vizitat Targul International al Universitatilor din Romania (RIUF) s-au interesat de oferta educationala din Marea Britanie, atrasi de linia de creditare oferita de guvern.

Taxele la universitatile din Norvegia sunt de 8.500 de euro pe an, dar in Suedia si Danemarca scolarizarea este gratuita.

Comentarii Facebook