Politistii spagari de la Rutiera cereau si 100 de euro pentru a nu suspenda un permis


Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Cluj sustin ca cei 8 politisti cercetati pentru spaga luau si 100 de euro mita pentru a nu suspenda permisul soferilor vitezomani.

Conform informatiilor existente in dosar, politistii obisnuiau sa pretinda si sa primeasca mita de la conducatorii auto care incalcau normele rutiere (depasirea vitezei legale, nerespectarea obligatiei de a purta centura de siguranta, nerespectarea marcajelor de obligare, efectuarea unor activitati de natura a distrage atentia de la condus, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice a expirat, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu este asigurat de raspundere civila in caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie etc.), pentru a nu aplica masurile legale ce se impuneau.

 

Acestia actionau in zona localitatii Gilau si intre localitatile Vilcele si Martinesti, judetul Cluj, pe un segment de drum cu limitare de viteza la 60km/h, utilizand, de regula, un autoturism dotat cu aparat radar. Sumele solicitate cu titlu de mita erau cuprinse intre 50 lei - 100 euro.

 

Ce averi au politistii din Cluj acuzati de MITA la RADAR

 

Cercetarile au pornit din 2011, cand "a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj o lucrare penala, ca urmare a activitatilor investigative efectuate de ofiterii D.G.A. in cauza au fost formulate mai multe denunturi de catre persoane care au dat bani cu titlu de mita unor lucratori de politie in scopul de a nu fi sanctionate pentru comiterea unor fapte la regimul circulatiei.

Procurorul de caz a delegat cadrele Serviciului Judetean Anticoruptie Cluj sa efectueze acte procedurale in cauza, fiind identificati opt agenti de politie implicati in comiterea unor infractiuni de luare de mita, complicitate la luare de mita, fals intelectual", au precizat ofiterii DGA Cluj.

Sase agenti au fost retinuti in 14 martie si dusi la mandat, dar instanta a respins propunerea, dispunand masura interzicerii de a parasi tara, pe o perioada de 30 zile.

 

Politistii clujeni din dosarul "MITA la RADAR" au fost ELIBERATI de judecatorii de la Tribunalul Cluj

Comentarii Facebook