Polițiștii din Cluj, de sub nasul cărora au evadat patru deținuți, cercetați disciplinar. Sindicatul îi APĂRĂ

 

Cei trei polițiști, de sub nasul cărora au evadat cei patru deținuți din arestul IPJ Cluj, sunt cercetați disciplinar, cerând să fie mutați la alte secții.

 

Vicepreşedintelui Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Constantin Mandache, a spus că va fi angajat un avocat care să îi apere. ”Am vorbit deja şi cu cei trei agenţi şi cu avocaţii, aşa că pe durata cercetărilor poliţiştii vor beneficia de serviciile avocatului care le va apăra drepturile. Noi suntem de părere că personalul este insuficient la arestul IPJ Cluj, având în vedere numărul mare de persoane arestate preventiv. De altfel, noi am atras atenţia încă din 2010 şi am trimis memorii la Bucureşti, atât la IGPR, cât şi la Ministerul de Interne, că personalul de la arest este insuficient, iar condiţiile în care aceşti agenţi sunt obligaţi să muncească sunt proaste. Chiar dacă în ultima vreme s-au mai alocat fonduri pentru arest şi condiţiile nu mai sunt atât de rele, problema personalului insuficient nu a fost remediată”, a sprecizat Constantin Mandache.

 

Din cei patru deținuți evadați, numai Alexandru Cristian Bartuş mai este în libertate.

 

El a fost căutat marți, 20 ianuarie, în Turda, în cartierul de romi, dar nu a fost găsit.

 

Bartuș a fost arestat la Cluj pentru furt, dar a mai condamnat la închisoare în Franța pentru un jaf urmat de moartea victimei.

 

Citește AICI cum au evadat cei patru din arestul IPJ Cluj.

Comentarii Facebook