Polițiștii din Cluj au confiscat 10 kg de articole pirotehnice de la un magazin din Mănăștur: „Nu erau înscrise”


Poliţiştii clujeni au confiscat, în urma unor percheziţii, în Cluj-Napoca, Câmpia Turzii și Turda peste 10 kg de petarde şi artificii. Este vorba despre un dosar penal privind operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

„În cursul zilei de ieri, 30 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în baza unui plan de acțiune au efectuat controale în rândul comercianților de articole pirotehnice din municipiul Cluj-Napoca.

Astfel, în acest context au identificat la o societate comercială, situată în cartierul Mănăștur, articole pirotehnice care nu erau înscrise în declarația de conformitate, în cantitate totală de 10 kg, cu o valoare de peste 1.000 de lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au depistat la aceeași dată, în jurul orei 12.40, un bărbat de 33 de ani, în timp ce comercializa, fără drept, articole pirotehnice, respectiv 67 de articole din categoriile F2 și F4.

Ulterior au depistat un alt bărbat, de 37 de ani, din județul Teleorman, în timp ce comercializa articole pirotehnice, fără drept, la o tarabă situată pe o stradă din municipiu.

Astfel, au fost identificat 75 de articole pirotehnice din categoriile F1 și F2.

În aceeași zi, în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au oprit pentru control, pe Calea Victoriei, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 28 de ani, din municipiul Turda.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat 339 de articole pirotehnice din categoriile F2 și F3”, transmite IPJ Cluj.

Comentarii Facebook