Polițiștii clujeni, dotați cu camere de corp! Se filmează toate acțiunile


Polițiștii din cadrul IPJ Cluj sunt dotați, de la începutul acestei luni, cu sisteme audio-video portabile de tip body camera.

Aceste sisteme reprezintă mijloace eficiente de descurajare a săvârșirii unor fapte ilegale, precum ultrajele sau faptele de corupție, ca urmare a conștientizării faptului că intervențiile și acțiunile polițiștilor sunt înregistrate.

Prin urmare, aceste sisteme sunt benefice atât pentru polițiști, pentru protejarea acestora împotriva faptelor de ultraj și a acuzațiilor îndreptate împotriva lor cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu, cât și pentru protejarea persoanele ce fac obiectul intervențiilor și acțiunilor acestora”, transmit reprezentanții IPj Cluj.

Polițiștii de ordine publică și cei rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca utilizează pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu 125 body cam-uri. Alte 25 de astfel de sisteme audio-video portabile sunt folosite de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, respectiv 8 body cam-uri de către polițiștii orașului Huedin.

Acestea sunt folosite, cu preponderență, în cadrul activităților de îndrumare, supraveghere și control în trafic, precum și la acțiunile de menținere a ordinii și siguranței publice.


Comentarii Facebook