Marti 19 Octombrie

Cluj: Polițiștii vă filmează cu camere montate pe uniformă


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj utilizează sisteme audio-video portabile de tip body camera.

Imaginile constituie probă în cazurile în care lucrurile degenerează și apar acuzații.

Prin urmare, aceste sisteme sunt benefice atât pentru polițiști, pentru protejarea acestora împotriva faptelor de ultraj și a acuzațiilor îndreptate împotriva lor cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu, cât și pentru protejarea persoanele ce fac obiectul intervențiilor și acțiunilor acestora.

Polițiștii de ordine publică și cei rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca utilizează pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu 125 body cam-uri. Alte 25 de astfel de sisteme audio-video portabile sunt folosite de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, respectiv 8 body cam-uri de către polițiștii orașului Huedin”, precizează Poliția Cluj.

Pentru orașele Turda Și Câmpia Turzii, Poliția Cluj susține că încă nu au fost semnate contractele de comodat. ”Sperăm să reușim să acoperim și celelalte zone din județ în cel mai scurt timp”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaș.

Comentarii Facebook