Duminica 2 Octombrie

Polițiștii clujeni caută o martoră a accidentului în care a murit profesorul de UTCN Cluj, lângă Parcul Operei -VIDEO


O femeie a fost martoră a unui accident rutier petrecut la data de 22 noiembrie 2021, în Piața Ștefan cel Mare din Cluj-Napoca. În urma impactului a rezultat decesul unui pieton, pentru a stabili cu exactitate împrejurările evenimentului, polițiștii clujeni încearcă să identifice femeia din imagine.

În cadrul activităților de administrare a probatoriului, într-un dosar penal de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca continuă verificările pentru identificarea unei persoane surprinse de imaginile video.

Amintim faptul că, la data de 22 noiembrie 2021, în jurul orei 14.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au intervenit la un accident de circulație semnalat în Piața Ștefan cel Mare.

Impactul în urma căruia a rezultat decesul unui pieton a fost produs între o autoutilitară, condusă de un bărbat din Cluj-Napoca, înspre strada Dorobanților și un bărbat de 64 de ani din același municipiu, care se deplasa, în calitate de pieton, pe trotuarul din partea stângă .

De asemenea, în urma activităților specifice, a reieșit faptul că în dinamica producerii evenimentului a fost implicat și conducătorul unei biciclete, care ar fi părăsit locul impactului. Acesta a fost depistat de polițiști la data de 23 noiembrie 2021 și ulterior reținut, pentru o perioadă de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, iar în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor evenimentului, sunt efectuate demersuri pentru identificarea unei persoane de sex feminin, surprinse de imaginile video”, anunță IPJ Cluj. 

Persoanele care pot furniza informaţii cu privire la identitatea femeii care se deplasa, la acea dată, pe trotuarul alăturat Pieței Ștefan cel Mare din Cluj-Napoca,  sunt rugate să sesizeze Poliția municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

f0c04c7d0eed9e9d65b7161c9f4c176a.jpeg

Bărbatul omorât de o mașină pe trotuarul îngust de pe trotuarul de lângă Parcul Operei a fost profesorul universitar UTCN, Radu Bălan.

Victima este profesorul de la Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Radu Bălan, scrie Foaia Transilvană. Profesorul se afla pe trotuar și a fost lovit în plin de un șofer care a evitat un biciclist. 

Martorii la accident au relatat ce s-a întâmplat. Mărturiile sunt șocante. Citește detalii în linkul de mai jos.

În 23 noiembrie, Poliția Rutieră a dat publicității imagini cu biciclistul de la care a pornit acest accident tragic. După câteva ore, biciclistul a fost reținut și adus la audieri. Acesta a avut timp 24 de ore pentru a se preda, dar nu a făcut acest lucru. 

Imaginile prezentate de Poliție arată că biciclistul a fost acroșat de mașina, care apoi a intrat pe trotuar și l-a omorât pe profesorul Bălan. 

Cluj: A fost prins biciclistul care a produs accidentul soldat cu decesul profesorului universitar de la Universitatea Tehnică - FOTO

Comentarii Facebook