Cluj: De ce a fost despăgubit un motociclist clujean cu 150.000 lei pentru că a rămas fără organe genitale


Un motociclist clujean a primit 150.000 lei despăgubiri morale, după ce a rămas fără testicole în urma unui accident rutier din 2019.

Un șofer a întors neregulamentar, peste linia continuă a drumului, și i-a tăiat calea motociclistului. Medicii legiști au stabilit că ”viabilitatea testiculară este compromisă” în urma unui consult al bikerului, ”motiv pentru care s-a practicat orhectomie de necesitate (intervenție chirurgicală de îndepărtare a testiculelor la bărbați)”.

Motociclistul a cerut la proces daune morale în valoare de 700.000, dar instanța le-a redus acordându-i doar 150.000 pentru pierderea suferită.

Vătămarea pe care reclamantul a suferit-o nu se concretizează numai într-un prejudiciu patrimonial, ci și într-un prejudiciu nepatrimonial determinat de caracterul ireversibil al vătămării, care 1-a împiedicat să mai participe la o viață socială normală și de a se bucura efectiv de beneficiile acestei participări.

Acordarea daunelor morale pentru acoperirea integrală a prejudiciului i-ar permite reclamantului crearea unei ambianțe care să înlocuiască cât de puțin acele posibilități de viață familială și socială pe care omul pe deplin sănătos le are.

Asa cum a arătat anterior, leziunile suferite de reclamant în urma accidentului au fost unele de o gravitate mare prin urmare acestea au generat suferințe fizice, dar și psihice.

În prezent, reclamantul încă prezintă dureri în zona genitală, nu poate să stea confortabil în șezut și, mai mult, vătămările suferite și traumele suportate au contribuit la instalarea stării de anxietate a reclamantului, însoțită de un sentiment de neputință și inferioritate. După accident acesta nu s-a mai putut odihni, având frecvent coșmaruri, retrăind momentul accidentului.

Orice pierdere a funcțiilor firești ale corpului omenesc se obiectivează în mod necesar într-o privare de plăcerile vieții normale; evident că în situații de acest fel, la cererea victimei, este necesar să i se acorde o compensație bănească, care să-i ofere posibilitatea satisfacții de substituire”, arată dosarul de judecată, conform Gazeta de Cluj.

Comentarii Facebook