Polițiștii clujeni au ieșit la amendat. Au dat peste 150 de amenzi și au ridicat 4 permise



Polițiștii de la Rutieră au ieșit în trafic, sâmbătă, alături de cei de la ordinea publică, în cadrul unei acțiuni de depistare a șoferilor care încalcă legea și depășesc viteza legală.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, au fost folosite 6 echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, transmit reprezentanții IPJ Cuj.

Oamenii legii au aplicat 159 sancţiuni contravenţionale. Au fost aplicate 74 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea limitei legale de viteză, 1 pentru consum de alcool, 74 pentru alte abateri la regimul rutier şi 10 la alte acte normative.

Aceștia au reţinut patru permise de conducere, dintre care unul pentru depăşirea limitei legale de viteză, şi au retras un certificat de înmatriculare.

Tot în cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii rutieri au depistat trei persoane care circulau cu autoturismul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

Poliţia Română le recomandă șoferilor să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Aceștia mai atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Comentarii Facebook