Polițist din Florești ”atins” cu o sticlă în zona inghinală și amenințat cu moartea în timp ce aplica ordonanța militară


Un bărbat din Florești este cercetat penal pentru ultraj, după ce a agresat un agent de poliție în 10 aprilie. 

Dosarul penal a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Anchetatorii susțin că inculpatul H.I.C., în 10.04.2020, în intervalul orar 20:18:45 – 20:30:23, ”a proferat ameninţări cu acte de violenţă şi moartea persoanei vătămate G.M., agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, care se afla în afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi efectua activităţi în vederea respectării prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020, în punctul fix de pe str. M.K. din satul Florești, comuna Florești,  cauzându-i astfel o stare de temere cu atât mai mult cu cât nu a respectat în mod constant distanţa de siguranţă de 1,5 metri, avea asupra sa o sticlă şi l-a atins pe persoana vătămată în zona inghinală”, a precizat prim-procurorul, Pavel Fadei.

Prin ordonanţa procurorului din data de 15.04.2020, s-a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore a bărbatului, iar ulterior acesta a fost plasat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16.04.2020.

Acesta trebuie să se prezinte la organele de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organele de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei;să se prezinte la SIC din cadrul IPJ Cluj  conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească limita teritorială a comunei F., satul F. decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare; să nu comunice direct sau indirect pe nicio cale cu martorii anume indicaţi de procuror în cuprinsul ordonanţei;  să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă.

Comentarii Facebook