CLUJ: Intervenție de peste cinci ore a pompierilor, la un incendiu de pădure! A trebuit să escaladeze o pantă extrem de abruptă FOTO/VIDEO


Un indcendiu grav a izbucnit, marți după-amiază, la marginea unei păduri din localitatea Lunca Vișagului, cauzat de o igienizare de teren.

Intervenția pompierilor din cadrul Detașamentului Huedin a fost una dificilă. Ei au fost solicitați să stingă un incendiu dintr-o o zonă de doborâturi, situată în apropierea localității Lunca Vișagului”, informează ISU Cluj.

Echipajul de pompieri a fost alertat în jurul orei 14.30, despre faptul că focul folosit pentru igienizarea terenului a fost scăpat de sub control și s-a extins la litiera și coronamentul pădurii.

După escaladarea unei pante extrem de abrupte și eforturi susținute, timp de cinci ore, pompierii huedinieni au reușit să lichideze toate focarele incendiului folosind lopețile, măturoaiele, drujbele și topoarele din dotare.

Din fericire nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, care prin condițiile de teren accidentat, pantă abruptă, curenți de aer puternici și doborâturi de material lemnos angrenate în arderi au solicitat la maxim aptitudinile salvatorilor implicați în operațiunile de stingere a incendiului.


Comentarii Facebook