Peste 1.000 de clujeni din familii sărace au primit pachete de Paște. Cum puteți ajuta FOTO


Fundația World Vision România anunță că susține în această perioadă 7800 de copii şi părinţi vulnerabili din 63 de comunități rurale aflate pe teritoriul a cinci județe (Cluj, Dolj, Ialomița, Vâlcea, Iași și Vaslui), oferindu-le pachete cu alimente de bază, articole de igienă și rechizite. Valoarea totală a acestor donații se ridică la peste 150.000 de euro, iar inițiativa se înscrie în seria intervențiilor de urgență pe care Fundația World Vision România le-a desfășurat de fiecare dată când a fost nevoie de o astfel de acţiune pe plan local.

”Odată cu măsurile de restricție impuse de epidemia de COVID-19, sărăcia de la sate nu mai este pur și simplu o problemă socială. Multe familii din mediul rural își pun în acest moment problema supraviețuirii. Puținele locuri de muncă existente, majoritatea de zilieri, fie au dispărut deja, fie sunt din ce în ce mai puţine. Pandemia îi afectează cel mai acut pe cei mai vulnerabili – familiile sărace, cu copii orfani sau părinți emigrați, comunitățile defavorizate și locuitorii satelor izolate”, transmit reprezentanții fundației.

World Vision România a distribuit deja pachete de ajutor pentru 3.800 dintre cele mai vulnerabile persoane înainte de sărbătorile de Paşti, iar pste 1.000 de pachete au ajuns la familiile sărace din comunitățile rurale din județul Cluj. 

Orice ajutor ne prinde bine acum, suntem toți închiși în case, nu putem merge la muncă și nici nu am avea cu cine să lăsăm copiii, mai ales acum, că nu merg la școală. Mai facem una-alta pe lângă casă, dar când se termină proviziile ce facem? Mulțumim că v-ați gândit la noi”, spunes Iuliana, o mamă cu 4 copii din comuna Mociu, judeţul Cluj.

World Vision România a desfășurat în ultimele săptămâni, în comunitățile în care activează organizația, şi o serie de acțiuni de informare cu privire la epidemia de COVID-19, riscurile infecției și măsurile necesare pentru a ne proteja. Peste 7.250 de părinţi şi copii din mediul rural au luat parte la această campanie.

“În familiile cu copii din mediul rural, riscul de sărăcie era de 42,5% în condițiile în care România nu se confrunta cu problema pandemiei. Această situație s-ar putea înrăutăți în lunile care urmează. Proiectele World Vision România le asigură cele necesare familiilor și copiilor ce trăiesc într-unele dintre cele mai sărace comune și sate, în aceste momente în care singura sursă de venit, pentru mulţi, sunt ajutoarele sociale. Acești oameni și copiii lor au și vor avea în continuare nevoie de tot ajutorul pe care îl putem da.”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al Fundaţiei World Vision România. 

Astfel, încă de la începutul pandemiei de coronavirus, World Vision România a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a interveni de urgenţă cu ajutorul necesar  pentru cei peste 14.000 de copiii şi 7.000 de familii care fac parte din programele sale.

Donații se pot face AICI.

Comentarii Facebook