Poliţia Sălaj, despre turiștii străini atacați de țigani: Copiii i-au atacat pentru că le fotografiau casa

 

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sălaj anunță că, țiganii i-au atacat pe turiștii străini aflați într-un tur al Europei, în momentul în care aceștia au vrut să le fotografieze casele.

 

Conform IPJ Sălaj, în urma audierilor a rezultat că vinovați de atacul cu pietre sunt cinci copii. Ei au povestit că un grup de turiști străini a oprit în satul Surduc, vineri după amiaza, lângă casa lor și au început să facă fotografii. 

 

Polițiștii au mai afirmat că a fost sesizată vineri de ghidul cetățenilor străini, care ar fi spus că se află la limita județelor Sălaj și Cluj, dar fără să menționeze localitatea Surduc. IPJ Sălaj mai precizează că polițistul care s-a deplasat la acest caz a depistat numai un cetăţean italian, care a spus că a fost atacat cu pietre de mai mulţi copii, dar care nu a vrut să formuleze o plângere.

 

În urma apariţiei în mass-media a informaţiei conform căreia în timpul incidentului sesizat unul dintre turişti ar fi suferit o fractură la mâna stângă, ghidul grupului de turişti a fost contactat de poliţişti pentru a-i comunica persoanei vătămate că are dreptul să formuleze plângere prealabilă împotriva autorilor agresiunii, pentru a putea fi pusă în mişcare acţiunea penală. Totodată, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări pentru infracţiunea de tentativă de furt”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Sălaj.

 

Versiunea bicicliștilor atacați de țigani în Surduc este diferită. 

 

Rick Price, unul dintre turiștii implicați în incident, a relatat cum a decurs întâlnirea cu polițistul din Surduc. ”Mi-a luat actele de identitate și a scris un raport. Apoi ne-am dus împreună la familiile (n.red. de țigani) care ne-au atacat. Nu știu ce a vorbit cu ei, dar l-a chemat pe ghidul nostru român ca translator. I-am explicat prin Alex (n.red. ghidul) ce s-a întâmplat. Alex i-a explicat ofițerului, iar când am plecat polițistul vorbea la telefon cu șeful lui, cred. Noia ne-a spus că putem pleca”, a spus Rick Price.

 

Aveau bolovani și alte lucruri. Avem probleme să mă urc pe bicicletă. M-am dus dupa ea și au început să arunce după mine cu ce aveau. Am urcat pe bicicletă și m-am dus să îi alung. Atunci o mama cu un copil în mână a apucat o lopată și m-a atacat. Unii dintre băieți au venit cu bucăți de lemne și le-au aruncat după mine. Un băiat, de 10 sau 11 ani, aflat la doi metri de mine a aruncat cu o cărămidă. Mi-am ridicat mâna să mă apăr și mi-am rupt mâna”, a spus Tony Knott, canadianul de 67 de ani căruia i-a fost ruptă mâna. 

Bicicliști canadieni și britanici, atacați de ȚIGANI la intrare în Cluj. Un bărbat are mâna ruptă VIDEO - MĂRTURII de la incident

Comentarii Facebook