Judecătorii din Cluj, decizie scandaloasă în ceea ce privește cazul câinilor de luptă găsiți vara trecută: Animalele se întorc la stăpânii abuzatori


Decizie controversată a judecătorilor din Cluj, în cel mai mare dosar cu organizări ilegale de lupte între câini de la noi din țară. 70 de câini abuzați și puși să lupte până la moarte se vor întoarce la stăpânii lor. 

Un amănunt şocant legat de acest caz este faptul că în locurile unde câinii erau ţinuţi şi forţaţi să lupte au rămas urme atât de pronunţate încât se pot vedea şi din satelit. În ultimele 6 luni câinii au fost în custodia autorităţilor, ţinuţi în siguranţă într-un adăpost. Militanţii pentru drepturile animalelor sunt revoltaţi şi spun că acum câinii se vor întoarce pe terenul de luptă.

În luna iunie 2022, pe un teren de la marginea Clujului a fost prinsă, în flagrant, o luptă între câinii unor români, sârbi și italieni. Polițiștii au găsit atunci 70 de câini din rasa pitbull, crescuți acolo și special antrenați pentru a lupta până la moarte. Anchetatorii spun că cei mai mulți dintre ei erau folosiți drept momeală pentru câinii străinilor, care plăteau mii de euro pentru a-și antrena aici exemplarele canine.

Citește și: Luptă ilegală de câini surprinsă în flagrant în timpul unor percheziții din comuna Baciu, la crescătorii de câini de lupte - VIDEO

Cei 70 de câini au fost ridicați și duși într-un adăpost, iar conform legii, timp de 75 de zile au fost ținuți pe cheltuiala Consiliului Județean. Mai apoi, mâncarea le-a fost asigurată de o asociație, dar în timpul procesului, în instanță, suspecții au solicitat să-și primească animalele înapoi

Animalele se vor întoarce la stăpânii lor, cei care îi trimiteau în ring 

În cele din urmă, miercuri, 11 ianuarie, Judecătorii Tribunalului Cluj au decis ca toți cei 70 de câini să se întoarcă la cei care îi trimiteau în ring. Asociațiile de protecția animalelor sunt revoltate și spun că acest caz a fost tratat cu superficialitate de autoritățile din Cluj, notează Observator

Scandalos este și că, cu doar câteva săptămâni înainte de descinderea anchetatorilor din județul Brașov, Poliția Animalelor Cluj a făcut un control în locul în care se desfășurau luptele. Cu toate acestea, polițiștilor clujeni nu li s-a părut nimic în neregulă și nu au aplicat atunci nicio sancțiune.

WhatsApp Image 2023-01-13 at 09.17.34.jpeg

WhatsApp Image 2023-01-13 at 10.05.28.jpeg

Totul se vede din 2018, chiar și de pe imaginile din satelit, dar Poliția Animalelor Cluj, când a fost la control nu a văzut nimic.

La locația din Baciu erau aproape 70 de caini nevaccinați și necipați. Animalele erau trecute ca fiind dintr-o altă rasă, care nu seamănă deloc cu pitbull, tocmai pentru a nu fi nevoiți să-i înregistreze la poliție.

Poliția animalelor Cluj a fost înainte de descinderea procurorilor de anul trecut la adresa din Baciu și nu au văzut nimic suspect, deși se văd și din satelit țarcurile unde au loc bătăile.

Cei 7 reținuți anul trecut au primit control judiciar. Printre ei un sârb, un ceh și un italian. Cetățeanul sârb și-a furat noaptea câinele din adăpost (în septembrie 2022) și a fugit din România, deși nu avea voie. 

WhatsApp Image 2023-01-13 at 09.10.59.jpeg

WhatsApp Image 2023-01-13 at 09.10.52.jpeg

Comentarii Facebook