Policlinica fără plată din Cluj STRÂNGE FONDURI pentru a nu se închide. VEZI cum poți ajuta

 

Policlinica fără plată din Cluj, locul unde cei nevoiași se tratează de 20 de ani iar medicii lucrează voluntar, riscă să se închidă. Cadrele medicale au lansat o strângere de fonduri la nivel internațional. 

 

Totul a început în 1994, la inițiativa mai multor medici care au oferit consultații medicale gratuite într-un apartament mic. Numărul pacienților a crescut rapid, iar medicii au avut nevoie de un spațiu mai mare.

 

Au fost făcute donații individuale și din partea unor organizații, precum Congregația ”Surorile Doctrinei Creștine”, astfel fiind constuit un spațiu modern.

 

Medicii lucrează voluntar la Policlinica fără plată, fiind oferite servicii în 14 specialități (cardiologie, dermatologie, chirurgie, ecografie, endocrinologie, ginecologie, medicina interna, medicina generala, neurologie, oftalmologie, ORL, ortopedie, psihologie, psihiatrie), dar și medicamente gratuite pentru rețetele prescise de medicii din Policlinică.

 

De la început, au fost făcute peste 160.000 de consultații și au fost eliberate peste 115.000 de rețete.

 

Clinica va sărbători 20 de ani de la înființare în 19 martie 2014, dar, din păcate, principalul donator, Congregația ”Surorile Doctrinei Creștine”, din cauza limitărilor financiare, va retrage sprijinul lor începând din ianuarie 2014”, spun medicii în mesajul adresat celor care vor să doneze.

 

Medicii cred că activitatea trebuie să continue și cer ajutorul tuturor pentru ca unitatea să nu se închidă. ”Ajută-ne să ajungem la a 20 -a aniversare. Costurile de funcționare ale clinicii sunt de 7500 de dolari/ lună. Cu banii pe care îi cerem, 22.500 de dolari (23.400 minus 936 taxa Indiegogo), vom menține activitatea clinicii timp de 3 luni, servind aproximativ 1500 de consultații gratuite și medicamentele prescrise”, au mai scris medicii.

 

Vezi AICI cum poți ajuta.

 

Banii strânși vor fi cheltuiți pe medicamente și întreținerea clinicii.



Comentarii Facebook