ZUMBA caritabil la Cluj! S-au strâns 10.000 de lei pentru tinerii cu insuficiență renală cronică - FOTO și VIDEO

 

Peste 200 de clujeni iubitori de zumba au creat  o atmosferă incendiară la evenimentul caritabil intitulat „Împreună  schimbăm  vieți!” organizat seara trecută în incinta International Ballroom din Cluj.

 

Scopul  principal al maratonului de dans sportiv, strângerea de fonduri pentru copiii și tinerii care suferă de boli cronice de rinichi, a fost atins prin implicarea entuziastă în acest proiect a unor instructori sufletiști de zumba ca: Ramona Dămăcuş, Andrea Rado, Alina Mihon, Mara Suciu, Brânduşa Istrate, Nicoleta Roşu, Simina Jucan, Camila Lacerda, Elena Timbuș, Nicoleta Roșu, Andreea Hariton, Mona Gheorghiu, Mariana Petrașcă și Alexandru Acs.

 

Banii vor fi folosiți pentru organizarea taberei de Crăciun, de la Cluj-Napoca, pentru tinerii care suferă de insuficiență renală cronică.

 

Aceștia au îmbrăcat tricouri pe care au fost imprimate mesaje puternice pentru promovarea transplantului de organe: ”Spune DA, pentru Viață! Spune DA, pentru donarea de organe!”. În deschiderea evenimentului a făcut senzație prestația cuplului Mircea Roșu și Andreea Marica, care au făcut o demonstrație de măiestrie în arta dansului latino.

 

 

Invitații speciali ai acestui eveniment au fost tinerii cu Sindrom Down, îngrijiți de Centrul Educațional Raluca, care au dansat cot la cot cu sutele de tineri prezenți la acest eveniment și s-au bucurat pe deplin de atmosfera destinsă.

 

Am fost uimită să văd entuziasmul și mobilizarea extraordinară a sutelor de tineri care au participat la Zumbathon pentru a ne ajuta să ne bucurăm de o vacanță de 7 zile de vis la Cluj, în perioada Sărbătorii Crăciunului. 

 

Eu am avut șansa să fac un transplant renal, primind un rinichi de la mama mea și mă simt foarte bine însă am  colegi de suferință a căror existență depinde de un aparat de peste 18 ani și viața unora dintre ei s-a transformat într-un adevărat  calvar din cauza bolii.

 

Înseamnă enorm pentru noi gestul de solidaritate și empatie venit din partea acestor oameni cu inimă mare și le mulțumesc din toată inima în numele tuturor celor care fac parte din ”familia” Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta”, a spus Alexandra Ștef.

 

 

Impresionant evenimentul organizat de iubitorii de zumba. Am fost încântat să văd sute de tineri clujeni care se solidarizează pentru a sprijini zeci de copii care suferă de o boală necruțătoare, insuficiența renală cronică. Atmosfera a fost una deosebită, am fost profund emoționat de faptul că tinerii cu Sindrom Down au participat la acest eveniment pentru a sprijini alți tineri aflați în suferință”, a declarat Radu Moisin, unul dintre susținătorii evenimentului caritabil.

 

S-au strâns aproape 10.000 de lei la acest eveniment din vânzarea de bilete și prin donațiile unor oameni generoși, bani care vor fi folosiți pentru organizarea taberei ”Lumina de Acasă” în beneficiul grupului de 46 de copii și tineri a căror rinichi nu funcționează. Sunt fericită pentru asta.

 

Am plâns de bucurie când am văzut sala plină de iubitori de zumba. A existat multă energie pozitivă care s-a transmis și prietenilor noștri cu Sindrom Down care au dansat alături de noi debordând de fericire. Sunt convinsă că alături de colegii mei vom organiza pe viitor și alte evenimente asemănătoare care promovează ideea de mișcare prin dans sportiv cu scop caritabil”, a adăugat Ramona Dămăcuș, instructor de zumba.

 

 

Mishu și Ștefan de la Uzina de Dume, Radio Impuls au fost amfitrionii evenimentului, fiind unii dintre principalii mobilizatori pentru participarea la acest proiect.

 

Zumbathonul caritabil a fost sponsorizat de M&M Show, Asociația Derzelas, Vero Print, Artur Pataki, Luciana M. Vulea, dar și de oameni de afaceri ca Liana Sălcudean, Liviu Alexa, Daniel Susan sau Sigina Pop.

 

Mediatic, evenimentul a fost promovat  de Radio Impuls, Monitorul de Cluj, Napoca FM și Știri de Cluj.

 

Tabăra pentru cei 46 de copii cu insuficiență renală cronică se va desfășura în intervalul 22 -29 decembrie și va avea loc la Hotel Univers T din Cluj-Napoca iar bugetul total, potrivit organizatorilor, este de 30000 de lei.

Comentarii Facebook