Miercuri 24 Aprilie

Ploaie cu soare la Cluj. Ce semnificație are acest fenomen - VIDEO


Ploaia cu soare este un fenomen normal, dar mai rar întâlnit. Clujenii surprinși pe strada miercuri, 1 Iunie, la ora 15:30, l-au putut experimenta.

Din senin, cu putini nori pe cer, s-a pornit o ploaie calda de vara.

Mulți dintre noi am văzut, măcar o dată, că plouă în timp ce soarele este sus pe cer și strălucește cu putere. Fenomenul meteo a stârnit mereu nedumerire sau superstiții și deși poate părea că natura și-a uitat legea firească, ei bine, nu este deloc așa. Este un fenomen cât se poate de normal al naturii spectaculoase, denumit în limbajul de specialitate din străinătate, „sunshower”.

Superstițiile nu pot lipsi, fiind prezente in mai multe popoare

Conform unor superstiții sau vorbe din popor, ploaia în timpul unui soare strălucitor, aduce noroc și poate vindeca bolile și durerile de ochi. Totodată, bebelușii spălați în această apă încep să vorbească mai repede decât cei de vârsta lor. Se mai spune că banii spălați cu această apă nu vor putea fi furați niciodată.

De asemenea, sunt multe zone în lume unde se spune că atunci când plouă cu soare diavolii fac o nuntă. Ori, în funcție de regiuni, se spune că au loc nunți și la șoareci sau vulpi. Alții îi dau o tentă mai violentă și spun că diavolul își bate nevasta sau că o hienă naște.

Comentarii Facebook