Miercuri 24 Aprilie

Pilotii din MIG -ul prabusit la Campia Turzii au fost identificati dupa verighete si telefoanele mobile - EXCLUSIV

 

Pilotii din MIG -ul prabusit la Campia Turzii au fost fost culesi bucata cu bucata de pe camp. Procurorii militari care coordoneaza ancheta au declarat pentru Stiri de Cluj ca cei doi au fost identificati dupa verighete si telefoane mobile.

 

"Ramasitele au fost culese pana la ora 1.00 noaptea si s-au cules si azi. S-a mai facut o verificare si osemintele sunt la medicina legale, iar pe la 13.00 - 14.00 vor fi predate la unitatea militara, iar de acolo familiei. Am gasit bucati de carne, maini, un cap si picioare, iar cei doi piloti au fost identificati dupa verigheta, telefoane si imbracaminte", au declarat pentru Stiri de Cluj procurorii militari care ancheteaza cazul. 


De asemenea, cutia neagra, care a fost descoperita azi noapte a fost trimisa la Bucuresti pentru a fi expertizata. "Cutia a fost gasita langa craterul de circa 4 metri, facut de avion la impactul cu solul.  Nu stim cauzele prabusirii pana cand nu ne vor spune specialistii ce rezulta din examinarea epavei, a motorului, a benzinei si nu va veni concluzia privind cutia neagra", au mai spus cei care conduc ancheta. 

 

Avionul s-a prabusit la ora 13.10 si a decolat de pe pista de la Baza Aeriana Luna la ira 13.03. "Toata lume e surprinsa. Avionul a zburat 7 minute si facea verificari meteo. Era in survol si nu poate sa zica nimeni ca e eroare de pilotaj sau defectiune tehnica. Nu avea viteza mare era cu o viteza relativ mica, ne-am dat seama dupa unghiul de impact de 45 de grade, mergea ca proiectilul", au mai precizat anchetatorii.

 

In accidentul aviatic de luni din comuna Calarasi, judetul Cluj, au murit doi piloti: Laurentiu Chirita si Sorin Avram.

Comentarii Facebook