Pietele volante de brazi nu sunt pe placul comerciantilor. Vezi aici preturi FOTO si VIDEO



Comerciantii de brazi sunt nemultumiti de pietele volante amenajate de catre Primaria municipiului Cluj-Napoca. Acestia sustin ca lumea nu stie inca de acestea, iar multi dintre ei si-au format clientela in vechile locuri in care comercializau.

"Nedumerirea noastra e ca de ce ne-au adunat pe toti aici. Un client care sta la nu stiu cati kilometri de aici ii vine cam greu sa ajunga pana aici", spune Teodor Radovici (video).

De asemenea, comerciantii sustin ca in alti ani, aveau vanzare buna chiar din prima zi, iar astazi pana la ora 13.00 nu au vandut nimic. Acestia se plang ca sunt prea multi comercianti intr-o singura zona, iar clientii incearca sa negocieze preturile.

"Chiar daca e prima zi, in alti ani pana la aceasta ora faceam deja vanzare. Nu ne place ideea aceasta pentru ca suntem prea multi concentrati intr-o singura zona si clientii pot negocia pentru ca stiu ca cineva tot va lasa din pret", afirma Toth Bela.

Acesta mai spune ca in alti ani se amplasa in zona Colina din Manastur si ca acolo si-a format si propria clientela.

"Erau oameni care stiau ca intre 15-24 decembrie ne gasesc acolo si veneau sa cumpere de la noi. Acum lumea inca nu stie unde suntem. Singura parte buna in ideea aceasta de piata volanta e ca nu platim chirie", a mai spus Toth Bela.

Preturile la brazi nu s-au modificat fata de anul trecut, acestea fiind in functie de marimea bradului intre 1,5 si 3 metri. Un brad de 1,5 metri costa 40 de lei, unul mediu pentru apartament, de aproximativ 1,8-2 metri costa 60-70 de lei, iar unul de trei metri 250 de lei.

 

Locatiile pietelor volante, ora 10.00 - 20.00:

Luni 19 decembrie, Piata IRA
Marti 20 decembrie, Piata 14 Iulie, cartierul Grigorescu
Miercuri 21 decembrie, strada Zorilor, cartierul Zorilor
Joi 22 decembrie, strada unirii, cartierul Gheorgheni
vineri, 23 decembrie, strada Bucium, cartierul Manastur

In paralel, in perioada 15-24 decembrie, va functiona in intervalul orar 10.00 - 20.00, pe paltoul de la Sala Sporturilor.

Comentarii Facebook