Patrick Ciorcila, elevul anului in Gala "10 pentru Cluj " Juniorii Clujului, Sperantele Cetatii"! Vezi toti castigatorii


La cea de a III-a editie a evenimentului de promovare a excelentei in educatie, "10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Sperantele Cetatii" au fost premiati cei mai buni elevi cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, care au realizat performante.

 

Din peste 350 de dosare depuse de catre parinti, profesori, colegi, prieteni sau chiar de catre elevi, juriul i-a ales pe cei peste 100 de elevi care, individual sau in echipa au avut performante extraordinare si au facut sa se vorbeasca de bine despre Cluj-Napoca.

"Cu fiecare an, descoperim din ce in ce mai multi tineri pentru care munca a devenit un mod de viata, la o varsta foarte frageda si stiu, vazandu-i in astfel de ocazii, ca orasul nostru are cea mai valoroasa resursa pentru dezvoltare: materia cenusie a acestor tineri. Tot ce ne ramane de facut noua, adultilor – este de a continua proiectele Clujului, astfel incat, orasul nostru sa fie locul unde acesti tineri sa isi doreasca sa se dezvolte, sa isi contruiasca cariere si sa isi intemeieze familii", a declarat primarul interimar Radu Moisin.  


In cadrul celei de a III-a editii s-a inaugurat un nou premiu, cel de "elev al anului". Castigatorul este Patrick Ciorcila, jucator al clubului Winners Tennis Club, este elev in clasa a IX-a la Scoala Internationala Cluj. Are 15 ani si joaca tenis de la 4 ani. Se situeaza pe locul 275 in clasamentul mondial ITF, categoria 18 ani. A castigat numeroase turnee nationale si internationale si detine 8 titluri de Campion National la tenis, ultimul obtinut in luna mai 2011. In urma cu 6 luni, Patrick a debutat in circuitul mondial ITF, la categoria 18 ani. Chiar daca abia a implinit numai 15 ani el a participat deja la opt turnee ITF, dintre care a castigat doua – in Macedonia si in Egipt – iar restul la turneelor s-a clasat pe primele locuri confruntandu-se cu jucatori mult mai mari decat el.  S-a intors chiar miercuri, 14 decembrie, din Statele Unite ale Americii, unde a participat la doua dintre cele mai prestigioase competitii ale tenisului mondial de juniori, turneele Eddie Herr si Orange Bowl, in Florida. Acolo a reusit performanta de a ajunge in semifinala categoriei de dublu la Eddie Herr si in primii 16 finalisti ai probei de simplu la Orange Bowl. Premiu special pentru "elevul anului 2011" a fost oferit de compania TSE Development - parte a grupului Betfair.

Premiile la categoriile din concurs au fost:
Prichindeii Cetatii – acordate copiilor prescolari care au participat in anul trecut la diverse competitii si au castigat diplome la concursuri de arta si indemanare destinate varstei lor. Premiile lor au constat in jucarii minunate de la Best Kids - oferite de catre compania Construdava
Melania Patricia Crisan – de la Gradinita Bambi
Issa Ariana Padurean  - de la Gradinita Lizuca
Alina Paula Rus – de la Gradinita Lizuca
Antoniu Manecan – de la  Gradinita Trenuletul Veseliei
Andrei Darian Rus – de la Gradinita Lizuca
Fabian Ionut Gurbert – de la Gradinita Lizuca


1. Ambasador pentru Cluj: 

La sectiunea primar, juriul l-a desemnat castigator pe Theodore Mihai Mezei, elev al Liceului de Muzica "Sigismund Toduta", la clasa prof. Mara Pop si prof. Mirela Blenche. Premiul primit de elev a fost oferit de compania Coral Impex.


Premiul "ambasador pentru Cluj" sectiunea gimnaziu a fost luat de sportivul Kevin Tatar, de la scoala "Constantin Brancusi", medaliat la Campionatul Mondial de Karate, Tokio, Japonia. Kevin este elevul prof. Viorel Tatar si are la activ nenumarate premii obtinute de-a lungul anilor la competitii de gen. Premiul a fost oferit de Banca Transilvania.


La sectiunea liceu premiul a fost conferit sportivei Nicoleta Madalina Cristea, de la Colegiul Economic "Dr. Iulian Pop. Ea este castigatoarea Locului I, la Campionatul Mondial de Karate, si este indrumata de prof. Alina schiop si prof. Adrian Gherman. Premiul a fost oferit de Banca Transilvania.

2. Inovatie

Premiul la categoria inovatie sectiunea "Gimnaziu" merge in acest an la Sander Wouters, elev al scolii Internationale Cluj, la clasa prof. Dorina Girbovan. Desi tara sa de origine este Belgia, Sander a participat la Concursul International "Energie si apa" cu proiectul "Salvati apa!". Datorita aplicabilitatii inovatiei sale, Sander Wouters in cadrul acestui concurs, a fost introdus intr-un proiect european "European sustainable energy", desfasurat la inceputul anului 2011 in peste 20 tari membre. Premiul a fost oferit de catre compania clujeana EBS.


La sectiunea "Liceu" categoria "inovatie" in acest an sunt doi castigatori. Ei sunt elevi la acelasi liceu, Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu", sunt indrumati de acelasi profesor minunat, doamna Corina Toma si au fost motivul pentru care juriul nostru a deliberat indelung si a decis in final ca nu pot fi departajati, ambii fiind extraordinari in performantele lor.

 

Primul dintre castigatori a fost premiat de catre compania ISDC, si este un "veteran" al galei, Darius Traian Mirza, Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu". El a obtinut in acest an premiul I la concursul National de Inventica "Pasi pe urmele lui Edison", cu proiectul "Scara lui Iacob" si "Dispozitiv pentru demonstrarea efectului Kirlian". Darius a mai participat la Festivalul International de stiinta – "Science on Stage 2011", la Copenhaga, Danemarca.


Premiul celui de al doilea elev la categoria inovatie liceu a fost oferit de catre TSE Development, parte a grupului Betfair. Premiul a mers la Licker Nandor. El a participat la Olimpiada Nationala de Informatica, a aplicat in practica cele inventate, in cadrul proiectului "DIY CNC", un aparat CNC construit din  materiale reciclate, obtinute din imprimante vechi.

3. Stiinte


La sectiunea primar laureatul este Andrei Petrindean, elev al Colegiul National "Emil Racovita", indrumat de doamna prof. Anca-Livia Borzu. El a castigat premii I si II la diverse concursuri de matematica – fazele judetene si nationale, fiind una dintre sperantele matematicii clujene. Premiul a fost oferit de catre compania Active Power Solutions.


Castigatorul categoriei gimnaziu este elev al scolii "Ioan Bob", se numeste Mihnea Vlad Cuibus si a adus Clujului o medalie de Argint la Olimpiada Nationala de Matematica, precum si nenumarate Premii I la diferite concursuri nationale. El este indrumat de doamna prof. Lucia Iepure. Premiul sau a fost oferit de catre Banca Comerciala Feroviara.

La sectiunea liceu – categoria "stiinte" castigatorul este Flaviu Tudor Miron, de la Colegiul National "Emil Racovita". Acesta a fost premiat pentru performantele sale in matematica, printre rezultatele din anul trecut mentionand obtinerea unei mentiuni la Olimpiada Nationala de Matematica. Profesorul care il indruma este doamna Rodica Mihadas, pe care o felicitam astazi pentru performantele elevilor sai. Premiul este oferit de catre compania clujeana CSI – producator de echipamente industriale. 

4. IT


Castigatorul sectiunii este Alexandru Velea, de la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu". El a obtinut medalia de bronz la Balcaniada de Informatica pentru Juniori, sub indrumarea profesorului Lucian Ilea. A obtinut nenumarate alte premii la concursuri si olimpiade - fazele judetene, interjudetene si nationale. Premiul a fost oferit de catre compania clujeana Brinel.

5. Social


La sectiunea primar, castigatorul este Tudor Zbranca, de la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu". El a realizat un proiect social, "Daruind vei dobandi"- proiect educativ care vizeaza copiii din VALEA PLOPULUI, implicat fiind si in alte proiecte sociale.


Castigatoarele sectiunii "liceu" sunt Oana Pacurar, eleva la scoala Internationala Cluj,  si Stefana Dana Liliana Anca, de la Colegiul de Comunicatii "Augustin Maior", care a participat la randul sau in proiecte sociale majore, dintre care "Implica-te! Fii voluntar de CRUCEA ROsIE", dar si alte actiuni de voluntariat pentru ajutorarea persoanelor nevoiase.

Categoria Social este sponsorizata integral de catre compania Provident.

6. Mediu


Castigatorii sunt elevii Liceului Teologic Adventist "Maranatha", laureatii in anul 2011 ai concursului "Iubesc Clujul curat" – competitie ecologica organizata anual de primaria clujeana. Elevii sunt indrumati de prof. Emanuel Ungureanu. Premiul a fost oferit de catre compania Con A.

7. Arte individual

Castigatorii acestei categorii sunt: la sectiunea "primar" - Andra Borz, eleva a Liceului de Muzica "Sigismund Toduta", castigatoare la Olimpiada Nationala de Pian. Andra a participat la Festivalul "George Enescu" – poate cel mai important eveniment cultural din Romania, si a sustinut recitaluri la Casa Municipala de Cultura.


La categoria "gimnaziu" castigator este Sergiu Hudrea, de la scoala Elf. Sergiu este considerat de catre maestri genului ca fiind unul dintre cei mai promitatori interpreti de chitara clasica, el obtinand  premiul I la diverse competitii. Sergiu este indrumat de domnul profesor Stefan Trifan. Printre cele mai notorii performante ale sale se numara premiul I – la Festivalul International de Chitara de la Sarajevo, sau premiul III la Concursul "Guitar Foundation of America" - Junior Division.


La sectiunea "liceu" juriul l-a desemnat castigator pe Horatiu Ludusan, de la Liceul de Muzica "Sigismund Toduta", clasa doamnei profesor Maria Marginean. Horatiu are premii importante la concursuri de interpretare muzicala, el fiind un virtuoz al violoncelului.

Arte individual a fost sponsorizata integral de una dintre cele mai cunoscute in afara granitelor tarii dintre companiile clujene de productie, Jolidon.

8. Arte ansambluri

Categoria "Arte Ansambluri" sectiunea primar ii are in acest an castigatori pe simpaticii elevi ai clasei a III-a de la scoala "Iuliu Hatieganu", coordonati de doamna invatatoare doamna Maria Motu. Toti cei 28 de copii au obtinut premiul I la Concursul International "Craciunul in lumea intreaga, unde au participat cu o carticica creata toti elevii: textul povestii, ilustratii, coperte, castigand in fata unor scoli din Olanda, Germania, Bulgaria, sau Moldova. Sponsor Europa Tour.


La sectiunile Gimnaziu si liceu sponsorul a fost compania Jolidon. La gimnaziu au fost castigatori corul de copii "JUNIOR VIP", de la Liceul de Muzica "Sigismund Toduta", indrumati de doamna Profesor Mona Anca Marias.


La sectiunea liceu au fost, de asemenea, doua ansambluri castigatoare. Primul este trupa de teatru Audienta Generala, care sub indrumarea unuia dintre cei mai inimosi dascali din orasul nostru, profesorul Adrian Muresan, face performanta dupa performanta in arta dramatica. Cel mai impresionant lucru caracteristic trupei este faptul ca elevii provind din diverse licee clujene, de la Liceul Lucian Blaga, Onisifor Ghibu, Baritiu sau scoala Internationala Cluj, legatura lor fiind asigurata de pasiunea pentru teatru.


Cel de al doilea castigator la arte ansambluri liceu este tot o trupa de teatru, Cobalt Blue, de la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", indrumati de doamna profesor Diana Berindeie. Tinerii au participari la diferite concursuri si festivaluri de teatru - in limba engleza - nationale si internationale unde au obtinut nenumarate premii I si II si cu siguranta vom mai auzi de ei in viitor.

9. Sport individual - categorie sponsorizata integral de catre de Jolidon.


La ciclul primar castigator este Radu Andrei Taica, de la Scoala Internationala Cluj, clasa doamnei profesor Daniela Preda. Radu joaca tenis la Winner Tenis Club, unde, cu fiecare an, devine tot mai bun si avanseaza in ierahiile specifice. Cea de a doua castigatoare este MARA BENDRIs, de la gradinita "Mica Sirena". Desi are numai cativa anisori, Mara are deja rezultate impresionante la karate, sport pe care il practica sub indrumarea domnului prof. Bucur-Abrudan Marin.


La sectiunea gimnaziu doua sportive - Alexandra Pertea, de la scoala "Traian Darjan", medaliata cu premii I la competitii de atletism, unde face performata sub indrumarea domnului profesor Nagy Stefan.


Cea de a doua premiata astazi este Naomi Ciorap, de la Liceul pentru Deficienti de Vedere, care a participat la Campionatele Mondiale de inot – IBSA. Naomi face performanta in inot alaturi de doamna profesor Emese Agnes Maniu.


La "liceu", castigatorul este Dan-Sebastian Horvat, de la Liceul Teoretic "Nicolae Balcescu", elevul doamnei profesor Aurelia Vigu. El a luat locul II la Cupa Demolay – BNR sah.
 
10. Sport de echipa


Castigatori la sectiunea "gimnaziu" sunt elevii din echipa de handbal baieti, scoala "Iuliu Hatieganu", medalialiati cu aur, locul I, la Olimpiada Nationala a Sportului scolar. Cei 12 sportivi sunt coordonati de prof. Mircea Parvu.


La sectiunea liceu a castigat echipa CSU Mobitelco, baschet masculin categoria under 15, campioni nationali la categoria lor de varsta, care au obtinut premiul si la cea de a doua editie a Galei.

11. Formatorul Anului

 

Pentru a incuraja profesorii sa isi promoveze elevii si sa le depuna nominalizarile, Primaria a creat o sectiunie speciala in concurs, formatorul anului, care este profesorul cu cei mai multi elevi nominalizati. In acest an premiul merge la doamna profesor Mara Pop de la Liceul de Muzica “Sigismund Toduta". Premiul a fost oferit de catre compania Coral Impex. 

12. Premiul special - profesorul anului, in acest an profesorul anului este Cornelia Vlad pentru coordonarea si implementarea celor mai interesante proiecte educationale. Cornelia Vlad este profesor la Scoala Internationala Cluj si a fost nominalizata de catre colegii si elevii sai pentru intreaga activitate, pentru proiectele prin care le demonstreaza zilnic copiilor ca scoala este placuta si nici o informatie nu este grea, daca o inveti cu placere. Printre proiectele inedite si extrem de bine primite de catre elevi se numara “My Money Week " – primul program de educatie financiara pentru elevi. Premiul a fost oferit de catre Raiffeisen Bank.

Comentarii Facebook