Picnicul de protest fata de distrugerea Parcului Feroviarilor s-a tinut la Fabrica de Pensule! FOTO


Picnicul de protest fata de defrisarile si lucrarile de amenajare fara autorizatie care sunt facute la Parcul Feroviarilor s-a tinut la Fabrica de Pensule si nu in fata bazei din zona Abator.

La "picnic" au luat parte circa 50 de persoane: studenti, arhitecti si urbanisti care au discutat despre situatia Parcului Feroviarilor si au prezentat rezultatele unor workshopuri din 2010 care au prezentat modul in care Clujul ar putea deveni un oras deschis spre Somes. Au participat si arhitectii Szabolcs Guttmann, Eugen Panescu, Alexandru Balssescu si Norbert Petrovici, iar moderator a fost Istvan Szakats.

 

"Picnicul" trebuia sa aiba loc in fata Parcului Feroviarilor, sambata, de la orele 14.00, dar a fost mutat din cauza ploii.

 

"Miza noastra e, repet, sa nu permitem infiintarea unei baze sportive care sa limiteze accesul publicului general in parc si, in masura in care reusim sa ne mobilizam, sa blocam proiectul unor zgarie-nori de aproape 20 de etaje in apropierea centrului orasului. Un complex comercial de asemenea dimensiuni, asa cum se vede in certificatul de urbanism, ar sufoca zona si cartierele din jur, ar lipsi orasul de perspectiva unei dezvoltari armonioase, in acord cu regimurile de inaltime existente ale constructiilor. Am putea sa demonstram astfel capitalului rapace de tip Paszkany si capitalismului de stat din institutiile noastre semi-publice ca nu suntem o masa de manevra & de consumatori, ci o comunitate de cetateni. Pana acum, datorita zecilor de sesizari depuse, am reusit sa blocam lucrarile ilegale ale clubului, dar suntem in stare, cu siguranta, de o mobilizare mai larga si cu mize chiar mai de adancime", a precizat secretarul Grupului pentru Actiune Sociala, Adrian Dohotaru intr-o postare pe slicker.ro.

Reprezentantii organizatiilor care lupta pentru salvarea Parcului Feroviarilor propun si alte intalniri la care "oficialitatile ori clubul de fotbal CFR sa nu refuze participarea, care sa puna pe tapet situatia Parcului Feroviarilor si a Somesului, dar si a altor spatii verzi din Cluj".

 

In cadrul intalnirii s0-a vorbit despre workshopul "Somes river side" din luna martie 2010 unde au fost prezentate modalitatile in care Somesul poate fi transformat in zone de promenada din cartierul Grigorescu si pana in zona Abator - Parcul Feroviarilor.


Vezi si...

Salvati Parcul Feroviarilor! 50 de tineri au protestat in fata portii si au cerut ca Parcul sa nu fie defrisat! - VIDEO si FOTO

Vezi ce vrea sa faca Arpad Paszkany cu Parcul Feroviarilor! VIDEO si FOTO

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook