Petarde foarte puternice detonate în Grădini Mănăștur! Oamenii s-au panicat


Clujenii au fost băgați în sperieți de o serie de explozii puternice, care s-au produs în Grădini Mănăștur.

Ioan Vidican, un martor la incident, ne-a relatat ce s-a întâmplat. 

În jurul orei 16:40 eram în stația de bus Gradini Manastur sens spre Floresti din Cluj-Napoca și, la un moment dat, în jur de 16:45 am auzit langa stația de vis-a-vis o explozie deosebit de puternică și o lumina alba. Era plin de lume în ambele stații și alți oameni care treceau. Așa m-am speriat de tare si eu si toți de pe strada și au ieșit la geamuri o grămadă de lume. După aprox 3 minute s-a auzit alta explozie la fel de puternică, și mai aproape de stația de bus și din nou panica. În acel moment așa m-am speriat de tare incat am apelat la 112, la ora 16:52, pentru ca nu m-am mai simțit deloc în siguranța în acel loc și pentru ca acest fapt groaznic a reprezentat un real pericol public. Mi s-a spus la telefon ca se va trimite un echipaj sa verifice”. ne-a relatat acesta. 

Știri de Cluj a aflat că Poliția a făcut o anchetă.

Doamne ferește, eram acolo și îmi putea exploda in fata. Poti sa orbesti, sau dacă e aproape de ureche îți poate perfora timpanul. 

Și aceasta se intampla pentru ca nu se iau măsuri suficiente pentru ca romii să nu mai vândă asemenea ”arme explozive”, pentru ca ei sunt principalii importatori de prin Polonia și le vând în Piața Mărăști, Piața Mihai Viteazu, piața Manastur, la Gara si alte locuri aglomerate, de care poliția știe cu siguranță.

Vii linistit de la servici și te poți trezi nenorocit într-o clipa din cauza unor persoane inconstiente si rău voitoare care au impresia ca se joacă cu sanatatea oamenilor. Și -au ales și un loc foarte aglomerat. Și nu erau petarde din acelea mici ci din acelea foarte mari și puternice”, ne-a mai spus Ioan Vidican.

Poliția Cluj este pe urmele celor care au detonat petardele

Poliția Cluj susține apelul a fost primit în jurul orei 17.00. ”Polițiștii din cadrul municipiului ClujNapoca au fost sesizați printr-un apel la numărul de urgență 112, cu privire la utilizarea de articole pirotehnice în zona cartierului Mănăștur.

Contactat ulterior de polițiști pentru a oferi date suplimentare referitoare la aspectele sesizate, apelantul ar fi comunicat că a plecat din aceea locație, neputând preciza cu exactitate de unde s-ar fi auzit zgomotul produs de articolele pirotehnice.

În zonă au fost direcționați polițiști, în vederea identificării persoanelor implicate și luării măsurilor legale care se impun. 

Precizăm că în această perioadă, polițiștii clujeni întreprind activități în scopul verificării legalității desfășurării de operațiuni cu articole pirotehnice de către persoanele fizice și juridice” susțin anchetatorii.

Comentarii Facebook