Peste 280 de șoferi clujeni au fost amendați într-o singură zi, iar opt și-au pierdut permisul



Poliția Municipiului Cluj-Napoca a organizat, marți, 4 februarie, o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere în mediul urban, la care au participat peste 70 de poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră din I.P.J. Cluj, 18 poliţişti locali şi 6 reprezentanţi ai RAR şi ARR.

Polițiștii participanți au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonilor, neacordarea de prioritate pietonilor.

În cadrul acțiunii au fost verificate 855 autovehicule, aplicându-se 282 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 38.400 lei.

Au fost sancţionaţi 251 conducători auto pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la regimul legal de viteză, portul centurii de siguranţă, folosirea telefonului mobil la volan fără sistem hands free şi altele şi 31 pietoni pentru traversări neregulamentare”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la prioritatea de trecere a pietonilor şi 1 pentru nerespectarea culorii semaforului electric.

Comentarii Facebook