Peste 200 de copaci plantați în weekend la Cluj de tinerii creștini. Se vor planta 10.000 în tot anul



Peste 150 de voluntari au participat, sâmbătă dimineața, la o acțiune de plantare de arbori pe malul Someșului, la Cluj-Napoca. Tinerii au plantat în jru de 200 de copaci, dintr-un total de 10.000 propuși să fie plantați anul acesta în cadrul proiectului Believe România, în contextul Capitalei Europene a Tineretului – Youth 2015.

Ceea ce mi se pare important în acţiunea care se întâmplă astăzi este că nu ne comportăm haotic ci mergem conform unui plan. Ar fi foarte bine ca aşa să se întâmple peste tot unde se înfiiţează noi spaţii verzi. Suntem în Cluj, un oraş care din nefericire duce lipsă de spaţii verzi şi unde există, ca peste tot, foame imobiliară, aşa că o acţiune ca cea de astăzi este foarte binevenită. Aici înfiinţăm un mic scuar. S-au plantat patru esenţe de arbori: paltin, tei, stejar şi scoruş - un arbore reprezentativ pentru România, sorbus dacica, de o calitate foarte bună. Echipele care lucrează sunt formate din tineri, ceea ce e foarte bine şi nădăjduiesc că dacă Cel de Sus va da şi ploaie, să prindă toată lucrarea şi să înverzească această mică pată verde. Vom recolora o mare parte din harta Clujului. Acţiunea de astăzi se desfăşoară în parteneriat cu Primăria, care ne-a dat acest loc. Există însă şi multe alte terenuri virane unde se poate acţiona, vânate de cei avizi de construncţii, mall-uri şi altele, dar părerea mea de peisagist e că au loc amândouă: şi locuinţele, pe suprafeţe decente, îmbinate cu spaţii verzi care ne dau aer curat şi sănătate”, a declarat Valentin Dan, peisagist şi cadru didactic în cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Acțiunea de sâmbătă face parte dintr-o serue de proiecte culturale, cel mai important fiind coferința Believe 2015, din Cluj-Napoca, la care sunt așteptați să participe un număr de peste 7.000 de tineri.

Pregătim evenimentul Believe în 23-24 mai, la Sala Polivalentă, pentru că noi credem în creștinismul care este mai mult decât o religie. Creștinul întâlnit cu Hristos este o persoană activă, a cărui viață este schimbată, care este interesat de binele cetății în care locuiește și al semenilor de lângă el. Unul din cei ce vor conferenția la acest eveniment este Ravi Zacharias, poate cel mai mare apologet creștin în viață, profesor la Oxford Centre for Christian Apologetics. Dorim să fie un eveniment, citându-l pe el, pentru ca cel ce gândește să creadă și cel ce crede să gândească”, a adăugat Adrian Tămaș, organizator al acţiunii.

Comentarii Facebook