Miercuri 8 Iulie

Peste 150 de pompieri clujeni lucrează în minivacanța de 1 mai. Ce îi avertizează pe amatorii de grătare


Inspectoratul pentru Situați de Urgență „Avram Iancu” anunță că va minitoriza în permanență județul Cluj în perioada minivacanței de 1 mai.

Astfel, 90 de autospeciale, încadrate în cele 10 subunități ale ISU Cluj, sunt pregătite să intervină în orice moment pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenței medicale de urgență și descarcerare SMURD, asanare pirotehnică, salvări de la înec, etc.

Pentru diminuarea riscurilor şi reducerea consecinţelor negative ce se pot înregistra în perioada următoare, ISU Cluj recomandă, în cazul producerii unei situații de urgență, păstrarea calmului, ieșirea imediată din zona periculoasă, anunțarea evenimentul la numărul de urgență 112, acordarea primului ajutor și așteptarea ajutoarelor în zona de siguranță”, anunță ISU Cluj.

Celor care vor petrece la un grătar sau în jurul unui foc de tabără, pompierii le aduc în atenție să nu aprindă focul în pădure şi pe timp de vânt, să nu arunce la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse.

De asemenea, grătarele se vor utiliza doar în locurile special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare, iar focurile de tabără sau cele din camping-uri se vor aprinde doar în locuri special amenajate. Trebuie respectată distanţa de siguranţă faţă de marginea pădurii, să nu lase niciodată focul nesupravegheat, iar înainte de a pleca să stingă focul cu apă şi să acopere jarul cu pământ.

Pompierii șe mai atrag atenția părinților să nu lase copiii nesupravegheați şi să nu păstreze la îndemâna acestora chibrituri sau brichete.

Comentarii Facebook