Peste 100 de polițiști clujeni ies pe străzi pentru a asigura paza pentru creștinii veniți la Nicula



Poliția Cluj a luat măsuri suplimentare în perioada premergătoare Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului şi în timpul acesteia, pentru asigurarea unor condiţii optime de ordine şi siguranţă publică, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru desfăşurarea normală a traficului rutier şi pietonal.

Astfeloliţiştii vor fi prezenţi în zonele cu un aflux mare de credincioşi şi vor acţiona ferm, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor asigura fluenţa traficului auto şi pietonal în locurile în care se organizează manifestări religioase, în zonele turistice, pe căile de acces spre acestea sau drumurile cunoscute cu trafic intens.

La orele de vârf, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor, se va realiza suplimentarea efectivelor de poliţişti rutieri.

Peste 100 poliţişti asigură măsurile de ordine publică şi fluenţă a circulaţiei rutiere pe raza municipiului Gherla şi în localitatea Nicula, pentru ca pelerinii care au sosit la Mănăstirea Nicula să se bucure în siguranţă de această mare sărbătoare creştină.

Aceştia patrulează în zona dată în responsabilitate pentru prevenirea furturilor (din/de auto, din buzunare, poşete), combaterea comerţului stradal ilegal şi pentru menţinerea ordinii publice.

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi pe principalele căi de acces spre mănăstire, pentru prevenirea accidentelor sau a altor evenimente rutiere, asigurarea fluenţei traficului rutier, precum şi pentru respectarea restricţiilor de circulaţie.

Oamenii legii oferă și câteva sfaturi enoriașilor pentru a nu deveni victimele hoților.

Pentru a preveni furturile din buzunare, poşete sau genţi sunt recomandate următoarele:

-Întotdeauna poşeta trebuie a să fie închisă şi să se afle în câmpul vizual şi în partea din faţă a corpului.
-Portofelul trebuie păstrat într-un buzunar interior al vestimentaţiei, în partea din faţă, cât mai aproape de corp.
-Fiţi vigilenţi tot timpul deoarece cei care comit astfel de fapte sunt bine îmbrăcaţi şi încearcă să inspire încredere.

Pentru a preveni furturile din autoturisme, trebuie să ţineţi cont de următoarele recomandări:

-Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, aparatură electronică de orice tip, genţi sau alte bunuri de valoare
-Nu lăsaţi autoturismul deschis, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente;
-Folosiţi sistemele tehnice de alarmă şi siguranţă antifurt, care sunt o piedică în calea infractorilor.

Comentarii Facebook