Persoanele care apelau la mila publicului pe Calea Turzii, amendate de polițiștii clujeni! Indivizii veneau din alte județe


Banda de cerșetori care deranja liniștea locuitorilor de pe Calea Turzii a fost amendată de polițiștii clujeni.

Știri de Cluj a prezentat luni această problemă, clujenii menționând atunci că ar fi avut diferite experiențe negative cu cerșetorii din zonă.

,,Fac extraordinar de mult zgomot și mizerie ” - Calea Turzii a fost invadată de o bandă de cerșetori

În urma controalelor cerșetorii, care veneau din alte județe au fost amendați. 

,,În cursul zilei de 8 aprilie 2024, între orele 17-18.30, a avut loc o acțiune privind combaterea cerșetoriei, pe Calea Turzii și în zona adiacentă, în urma sesizărilor primite.”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj. 

Au fost legitimate 4 persoane care apelau la mila publicului și au fost încheiate 3 procese verbale de constatare a contravenției, în valoare de 1100 lei. Sancțiunile au fost aplicate astfel:

  •  una conform HCL nr. 422/1999, modificat de HCL nr. 108/2010 pentru cerșetorie (valoarea de 100 lei). S-a dispus și confiscarea sumei de 39 de lei, rezultată din activitatea de cerșetorie;
  •  2 sancțiuni conform HCL nr. 191/2009, modificată (valoare 1000 lei) pentru aruncarea de mizerie pe domeniul public.

Persoanele depistate că practicau cerșetoria erau din județele Mureș și Alba și au fost transportate la Gară pentru a ajunge în localitățile de domiciliu.


Comentarii Facebook