,,Fac extraordinar de mult zgomot și mizerie ” - Calea Turzii a fost invadată de o bandă de cerșetori


În ultimele luni, clujenii care locuiesc în cartierele Bună Ziua și Zorilor se confruntă cu tot mai multe cazuri de persoane care apelează la mila lor. Cerșetorii se plasează strategic, în zone circulate, mai ales în apropierea magazinelor sau a blocurilor de locuințe.

Cei care locuiesc pe Calea Turzii spun că, pe lângă faptul că sunt agasanți, cerșetorii au devenit și un adevărat pericol public. Un clujean menționează că persoanele care apelează la mila publicului fac gălăgie, lasă mizerie în urma lor, iar copiii acestora se plimbă nestingheriți printre mașini. 

,,Bună ziua De câteva luni Calea Turzii a fost invadată de o bandă de cerșetori. Am sunat la 955 de nenumărate ori (și eu și vecinii) dar aparent nu se întâmplă nimic.

 Știu că legislația din Cluj nu permite cerșetoria dar aparent acest lucru nu-i împiedică pe aceștia indivizi să facă ce vor.

În plus de asta fac extraordinar de mult zgomot, mizerie și în plus de asta te mai și trezești cu câte un copil de-al lor sărind în fața mașinii, altul căzând de pe trotinetă în fața mașinii (am video în ambele cazuri).”, a reclamat clujeanul. 

Aceeași problema a fost sesizată și în trecut, tot pe Calea Turzii, locatarii menționând că cerșetorii sunt aduși cu mașina dimineața pentru a cere bani în zonă. 

Bilanțul Poliției Locale arată că în anul 2023 au fost depistate 539 persoane majore care apelau la mila publicului și 21 minori.

„Sunt aduși dimineața cu o mașină de Mureș și lăsați pe Calea Turzii”. Fenomenul cerșitului, scăpat de sub control la Cluj

UPDATE 

Cerșetorii au fost amendați.

,,În cursul zilei de 8 aprilie 2024, între orele 17-18.30, a avut loc o acțiune privind combaterea cerșetoriei, pe Calea Turzii nr. 239 și în zona adiacentă, în urma sesizărilor primite. Au fost legitimate 4 persoane care apelau la mila publicului și au fost încheiate 3 procese verbale de constatare a contravenției, în valoare de 1100 lei. Sancțiunile au fost aplicate astfel:

- una conform HCL nr. 422/1999, modificat de HCL nr. 108/2010 pentru cerșetorie (valoarea de 100 lei). S-a dispus și confiscarea sumei de 39 de lei, rezultată din activitatea de cerșetorie;

- 2 sancțiuni conform HCL nr. 191/2009, modificată (valoare 1000 lei) pentru aruncarea de mizerie pe domeniul public.

Persoanele depistate că practicau cerșetoria erau din județele Mureș și Alba și au fost transportate la Gară pentru a ajunge în localitățile de domiciliu.", au transmis autoritățile locale. 

Comentarii Facebook