Duminica 28 Aprilie

Permise de conducere false vândute online pe sute de euro. Pe șosele ajung șoferi care produc accidente


Pe rețelele sociale, au apărut tot mai multe conturi fantomă care promit permise de conducere autentice, care te pot face șofer instantaneu, fără a mai trece pe la școala de șoferi sau examene. Aceste documente contrafăcute, pornesc de la câteva sute de euro dar pot ajunge și la mii, iar potențialii clienți sunt de multe ori atrași cu testimoniale de la foști clienți fericiți, anunță Libertatea.

 Astfel pe șoselele din România apar tot mai mulți șoferi care nu au abilități suficiente de condus și ajung să provoace accidente, în contextul în care țara noastră  este în top la numărul de decese provocate în accidente rutiere.

O femeie care a apelat la un astfel de serviciu spune că a comandat un permis de o rețea de socializare pe care l-a plătit 1.800 de euro  și l-a primit în poștă în 3 saptămâni. Femeia menționează că a condus prin oraș o perioadă scurtă de timp, dar când a fost oprită de poliție, permisul contrafăcut s-a dovedit a fi activ dar acesta era pe alt nume, al unui bărbat.

,,Mi l-a cerut, cum se cere când te oprește Poliția, a băgat datele și a fost fals”, a declarat femeia. 

Fenomenul documentelor false nu este unul nou, în 2015 autoritățile descoperind o rețea care vindea și alte documente, ca și  cele medicale, fiind implicate în această afacere și două clinici private.

Comentarii Facebook