Marti 7 Februarie

Perchezitiile în cazul lui Horea Uioreanu s-au extins la Aeroport și la Universitatea Tehnică. Vezi cine este vizat de DNA


Perchezițiile efectuate de către procurorii DNA, miercuri dimineață, la Consiliul Județean Cluj s-ar fi extins până la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” și Universitatea Tehnică.

Horea Uioreanu a fost luat de la domiciliu de către DNA, acesta fiind dus la sediul Consiliului Județean, unde procurorii au sigilat trei birouri. 

Potrivit unor surse juridice, cele trei birouri sigilate aparțin lui Horea Uioreanu, arhitectului șef Claudiu Salanță și directorului de dezvoltare Mariana Rațiu.

Claudiu-Daniel Salanță a fost numit arhitectul-șef al Consiliului Județean Cluj de către Horea Uioreanu la data de 18 noiembrie 2013, iar în momentul numirii sale, acesta era asociat la SC Inter Proiect SRL, o firmă de arhitectură şi urbanism cu sediul în Cluj-Napoca.

Compania la care Salanță era asociat a avut mai multe contracte cu Consiliul Judeţean Cluj, Tetarom , primăriile din judeţul Cluj şi alte instituţii publice locale din Cluj-Napoca.

Aceleași surse susțin că ancheta s-a extins până la Aeroportul din Cluj-Napoca, fiind vizată compania care a construit noua pistă.

Președintele organizației locale PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, ar fi și el vizat în acest dosar, motiv pentru care procurorii efectuează percheziții la locuința acestuia și la Universitatea Tehnică, unde acesta ocupă funcția de profesor.

Comentarii Facebook