PERCHEZIȚII în Cluj și Maramureș la traficanții de substanțe interzise! Polițiștii au ridicat 1000 de plicuri - FOTO


Doi bărbați au fost reținuți pentru comercializarea de substanțe interzise. Polițiștii au găsit, în urma unor percheziții domiciliare în Cluj și Maramureș, 1000 de pliculețe de mici dimensiuni cu închidere tip zip-lock, cu urme de droguri.

„La data de 12.01.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a 2 inculpaţi, membri ai aceleaşi familii, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Măsurile au fost luate după ce, în aceeaşi zi, aceştia au fost prinşi în flagrant, în timp ce deţineau, în autoturism, cantitatea de peste 3 kilograme substanţă cu efect psihoactiv (2MMC) destinată comercializării către consumatori de pe raza judeţului Maramureş. Tot în vehicul a fost găsită o cutie din carton conţinând aproximativ 1000 de pliculeţe de tip zip-lock fără conţinut.

Din actele de urmărire penală a rezultat că, inculpaţii au comercializat, în mod repetat, substanţe psihoactive, inclusiv către consumatori minori, cu suma de 100 lei pentru un gram”, informează DIICOT.

De asemenea, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Cluj şi Maramureş, fiind identificate şi ridicate o cutie cu 1.000 de pliculeţe de mici dimensiuni cu închidere tip zip-lock, un cântar de precizie cu urme de substanţă, mai multe plicuri, de diverse dimensiuni, toate prezentând urme de substanţă, sumele de 6.100 lei şi 310 euro, precum şi alte mijloace de probă.

„În cursul zilei de 13.01.2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile. Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, Poliţiei Municipale din Baia Mare, luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi poliţiştilor de frontieră ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei”, mai arată DIICOT.

droguri-3 (1).jpg

droguri-cluj (1).jpeg

Comentarii Facebook