Percheziții domiciliare în 15 județe! Clujeni, chemați la audieri într-un dosar de evaziune fiscală


Polițiștii au efectuat, în dimineața zilei de joi 60 de percheziții domiciliare, în 15 județe, într-un dosar de evaziune fiscală. Mai mult, au fost audiate persoane din 5 județe, inclusiv Cluj. 

,,În această dimineață, polițiștii din cadrul I.P.J Mureș - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, pun în aplicare 60 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Mureș, Galați, Brașov, Prahova, Alba, Vrancea, Ilfov, Teleorman, Suceava, Iași, Botoșani, Timiș, Sălaj, Satu Mare, Bihor, precum și în municipiul București.”, a transmis Inspectoratul General ala Poliției Române 

Acțiunea are loc în cadrul unui dosar de evaziune fiscală, fiind vorba despre o o societate comercială, din județul Mureș.

Firma ar ar fi înregistrat pe conturile de cheltuieli facturi fără conținut economic real, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA, în perioada 1 ianuarie 2015 - 31 august 2019.

Prejudiciul cauzat bugetului statului este estimat, până în prezent, la 750.000 de lei.

Pe lângă persoane din Cluj, au mai fost audiați și oameni din județele  Dolj, Mehedinți, Călărași și Giurgiu.

Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliție județene Galați, Brașov, Prahova, Alba,  Vrancea, Ilfov, Teleorman, Suceava, Iași, Botoșani, Timiș, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Cluj, Dolj, Mehedinți, Călărași și Giurgiu.


Comentarii Facebook