Pentru că e în stare să construiască suficiente creșe, Primăria Cluj-Napoca dă bani familiilor pentru angajarea de bone


Primăria Cluj-Napoca dă bani familiilor pentru angajarea de bone, în cuantum maxim de 710 lei.

Suntem singurii care avem o asemenea, situație și facem acest lucru. Ajutorul poate merge până la 710 lei maxim, pentru cei care au venituri reduse și poate fi deja accesat de cei care sunt în situația asta, începând de săptămâna viitoare, cu mențiunea că vom termina pe  Grigore Alexandrescu încă 90 de locuri în creșă. În 1 septembrie va fi gata lucrarea și din 15 octombrie se va da în funcțiune”, a spus primarul Emil Boc. 

Nevoia de locuri în creșă este mult mai mare față de posibilitățile asigurate de Primăria Cluj-Napoca. Problemele sunt cunoscute de ani de zile, dar lucrurile se mișcă foarte greu, iar acum situația este dată peste cap de coronavirus. Creșele vor putea funcționa numai la jumătate din capacitate. 

Avem 1232 de locuri, fără cele 90 de locuri care vor veni, și sunt 720 de locuri ocupabile. Grupele au fost reduse la jumătate. Grupele mici aveau 20 de copii, acum au 10, grupele mari aveau 30 de copii, acum au 15 și se păstrează distanța de 2 metri între pătuțuri, cu stabilirea circuitelor pentru părinți”, a mai spus Emil Boc.

Anul trecut 1000 de copii au rămas fără loc în creșă, iar acum numărul va crește la 1700. 

Comentarii Facebook