O infirmieră vrea să dea în judecată spitalul la care lucrează, după ce ar fi fost internată abuziv pentru COVID-19


Un scandal de mari proporții a ieșit la iveală în judeul Olt, unde o infirmieră susține că a fost internată abuziv alături de pacienți infectați cu noul coronavirus, deși testul ei era negativ. Aceasta spune că a stat 17 zile în izolare, dar când a revenit la muncă a început calvarul, iar acum se pregătește se dea în judecată spitalul. 

O infirmieră din Slatina susține că a fost internată cu forţa în spital, iar medicii i-au prescris tratament cu medicamente contraindicate bolii cronice de care suferă, deoarece unul dintre cele patru teste la care a fost supusă a ieşit pozitiv, iar restul de trei negative. Femeia se va alătura ambulanţierilor de la SAJ Olt, care vor să dea statul în judecată într-un proces civil, cu o miză de 1 milion de euro despăgubiri.

Infirmiera a relatat, pentru adevarul.ro, că a fost internată într-un „bloc Covid” amenajat în spital, unde medicii aveau de gând să îi administreze un tratament cu Kaletra, Plaquenil şi Dexametazonă, medicamente care au contraindicaţii în anumite boli cronice. Elena Lale a refuzat, deoarece a suferit operaţie de tiroidă şi ştia că tratamentul i-ar putea face rău.

M-au luat şi m-au aruncat acolo, m-au închis. Nu mi-a luat nimeni o tensiune, nu mi-a luat nimeni o temperature şi au venit (n.r. - şi au spus) că obligatoriu trebuie să iau acel tratament. Kaletra şi Plaquenil, care sunt pentru HIV. Eu, lucrând în spital, ştiu şi eu cu ce se mănâncă acestea şi am refuzat în totalitate. Au avut un comportament extraordinar de urât faţă de mine. Lucrând acolo, vă daţi seama că mă cunosc şi îi cunosc de 25 de ani”, a spus femeia.

Comentarii Facebook